Speciale collecties

Voor volwassenen

Hoogstwaarschijnlijk maakte je al kennis met onze romans en informatieve boeken. Maar wist je dat we nog veel meer aanbieden? Ontdek hier een aantal van onze speciale collecties.

Handig voor mensen met een leesbeperking, maar sowieso toegankelijk voor iedereen die eens iets ander wil proberen!

Luisterboeken

Lukt het lezen niet zo vlot of ben je gewoon op zoek naar iets nieuws? Dan zijn luisterboeken misschien wel iets voor jou! Via een cd-schijfje kan je luisteren naar de mooiste verhalen. Speel het af in de auto of thuis via de cd-speler. 

Van alle luisterboeken hebben we ook de gedrukte exemplaren. Dus je kan terwijl meevolgen in het 'echte' boek! 

Wist je trouwens dat luisterboeken de leesvaardigheid bevorderen en het leesplezier stimuleren? 

Daisy-luisterboeken

Daisy is een andere vorm van een luisterboek en staat voor 'Digital Accessible Information System'. Daisy-luisterboeken zijn gemaakt voor mensen met een leesbeperking (bv. dyslexie). 

Het voordeel van Daisy's is dat je het als een echt boek kan gebruiken: ga naar een volgend hoofdstuk, een volgende pagina, ... of spoel gewoon terug.

Een Daisy beluister je via een Daisy-toestel of via een programma op je computer.

Groteletterboeken

Kan je de kleine letters niet (meer) zo goed lezen? Dan kan je misschien eens een groteletterboek proberen. Dit zijn boeken met een groter en gemakkelijker leesbaar lettertype. De letters zijn wel tot twee keer zo groot dan in een normaal leesboek.

Je vindt de groteletterboeken terug op de eerste verdieping links van de infobalie en herkent ze aan de letter 'G' op de rug van het boek

Ontdek hieronder alvast de collectie.

Taalpunt Nederlands

In het Taalpunt Nederlands vind je materialen om Nederlands te leren. Het Taalpunt Nederlands is er ook voor leerkrachten, zorgleerkrachten, docenten,... die dagelijks bezig zijn met anderstaligen Nederlands bij te brengen.

In eerste instantie focust het Taalpunt op materialen voor volwassenen, maar er is ook een basiscollectie voor kinderen.

Onder Taalpunt Nederlands werden ook de Makkelijk lezen boeken voor volwassen ondergebracht.

Taalcursussen

Naast Taalpunt Nederlands heb je ook nog de gewone taalcursussen in de bib. 

Deze taalcursussen vind je terug op de eerste verdieping op het 'parket'. Er zijn taalcursussen met begeleidende cd-rom of taalcursussen in de vorm van een boek.

E-boeken

Zoom je graag al eens in op de tekst in een boek? Dat kan perfect via een e-boek! Daarnaast kan je e-boeken gemakkelijk van in je luie zetel uitlenen, downloaden en lezen. Handig toch!

Als lid van de bib kan je in totaal twee e-boeken uitlenen en daarnaast ook nog eens twee e-boeken reserveren. 

Ontdek snel het aanbod!

E-boeken? Graag!