DOOR CORONA ZIJN DE INTERNETPC'S VOORLOPIG BUITEN GEBRUIK EN KAN ER NIET GEPRINT, GESCAND OF GEKOPIEERD WORDEN. ONZE EXCUSES VOOR HET ONGEMAK.

In de bib zijn er 12 internetcomputers. Vanaf 12 jaar of onder begeleiding mag je hier gebruik van maken gedurende max. 120 minuten per dag (dat is per gebruiker). Een andere voorwaarde is dat je uiteraard lid moet zijn van de bib.

Ben je nog geen lid? Schrijf je dan eerst in aan de balie. Nadien kan je zonder probleem gebruik maken van de internetcomputers. Deze computers zijn gratis te gebruiken. 

Foto internetpc's in de bib

Voor het gebruik van een internetcomputer moet je jouw e-ID (dat geregistreerd werd) of je bibkaart bij de hand hebben. Dit heb je namelijk nodig om in te loggen om de computer. Zonder e-ID of bibkaart zal je bijgevolg geen gebruik kunnen maken van een internetcomputer. 

Inloggen op een internetpc werkt als volgt:

  1. Ga zitten aan een pc naar keuze.
  2. Klik rechtsboven op "Ik wil nu gebruik maken van deze computer".
  3. Log in met jouw e-ID of bibkaart
  4. Kies in het inlogscherm ook hoelang je gebruik wil maken van de computer. Starten doe je met max. 60 minuten, nadien kan je verlengen tot een maximumduur van 120 minuten per dag.
  5. Lees het reglement en ga akkoord.
  6. Je bent ingelogd. Rechtsonder zie je een pop-up waarop je resterende tijd staat. Via dit scherm kan je de blokkeren indien je hem even verlaat en kan je afmelden als je klaar bent. Opgelet: afmelden is dus je sessie stopzetten. 
  7. Je tijd verlengen? Dit kan je doen vanaf 10 minuten voor het einde van je tijd. 

Op de computers staat LibreOffice geïnstalleerd. Deze programma’s lijken op Word, Excel, en Powerpoint. Je kan een eigen USB-stick gebruiken. Het is mogelijk om iets af te drukken, maar dit is niet gratis. Raadpleeg de tarieven hier. Er is ook een ID-lezer beschikbaar.

Het gebruik van de internetpc's vraagt uiteraard om een aantal voorwaarden. Lees het gebruikersreglement hier. Gelieve met dit reglement rekening te houden en de regels te volgen.

Wanneer je je eigen laptop of smartphone meeneemt, kan je ook gebruik maken van het draadloos internet in de bib. De naam van het WIFI-netwerk is Ninove_Publiek. Je hebt geen wachtwoord nodig, maar moet eerst de gebruiksvoorwaarden accepteren op een webpagina.

In de bib zijn ook hier en daar computers waarmee je opzoekingen kan doen in de catalogus. Hier kan je niet op internet, dit is enkel bedoeld voor het snel opzoeken van waar je je boek, dvd of cd kan terugvinden. Deze computers zijn vrij te gebruiken.