DOOR CORONA IS HET LEESCAFE TOT NADER ORDER GESLOTEN. ONZE EXCUSES VOOR HET ONGEMAK!

Lezen in het leescafé

In de bib hebben we een abonnement op meer dan 120 dag-, week- en maandbladen. We bieden daarmee een verscheidenheid aan titels aan, van sport tot natuur, interieur, hobby, techniek en wetenschap, psychologie, opvoeding, samenleving en politiek, geschiedenis, cultuur, erfgoed en literatuur. Naast 5 Vlaamse kranten, is er ook elke week The Guardian Weekly. Bovendien is er ook een aanbod voor kinderen. 

Kan ik deze tijdschriften lenen?

Ja. Je kan in totaal maximum 25 materialen uitlenen ongeacht het type materiaal. Dit voor 3 weken, tweemaal te verlengen (indien niets gereserveerd is).
Let op! Van sommige titels kan je enkel vorige nummers lenen. Het huidige nummer blijft in dat geval de bib en kan je ter plaatse lezen. Van bepaalde tijdschriften kan het huidige nummer ook uitgeleend worden. Dit staat steeds aangegeven op het bakje waar het desbetreffende tijdschrift in ligt.

Nota: tijdens de coronaperiode kunnen de meest recente nummers ook uitgeleend worden!

Kan ik de kranten ook lenen?

Nee. Kranten blijven in de bib en kan je lezen aan de leestafels of in de leeszetels die je overal in de bib vindt. Bovendien kan je de krant van vandaag en gisteren ook digitaal lezen in de bib (op een eigen toestel), dankzij het Gopress abonnement van de bib. Zelfs Humo, Knack, MO en Trends kan je ook binnen de muren van de bib digitaal lezen. 

Krantenartikels die 2 dagen gepubliceerd zijn, kan elke lener van de bib van thuis uit lezen in het krantenarchief, via een account op Mijn Bibliotheek. Lees hier meer.

Welke tijdschriften vind ik in de bib?

We maakten een overzicht van alle tijdschriften in onze collectie, per thema. Dit overzicht wordt binnenkort nog eens geüpdatet! 

In de catalogus kan je kijken welke nummers er zijn per tijdschrift en of ze aanwezig zijn of uitgeleend. 
We hebben in de bib ook nog stopgezette titels in het magazijn. Vraag ernaar aan de balie! 

Magazines en tijdschriften in de bib