#kraanvogel-challenge

Helpen jullie ons om minstens 1000 kraanvogels te vouwen? 

Naar aanleiding van de jeugdverhalenwedstrijd – onder de vleugels van Mariette Vanhalewijn –  en in het kader van de Jeugdboekenmaand publiceerde stad Ninove in februari de mooie verhalenbundel ‘Als vogels in de lucht’. En een boek met als titel ‘Als vogels in de lucht’ vraagt om vogels, véél vogels! Echte vogels zijn moeilijk te bedwingen, maar kraanvogels uit origami daarentegen wel. Daarom een oproep om op zaterdag 3 april massaal kraanvogels te vouwen. In je bubbel, op je werk of gewoon thuis: zolang het maar coronaproof verloopt. Helpen jullie ons om minstens 1000 kraanvogels te vouwen? En geen nood: de bib zorgt voor het nodige materiaal! Kom tijdens de week van 29 maart je origami papier én handleiding ophalen zodat je zaterdag meteen aan de slag kan. Tip: maak jouw kraanvogel nóg persoonlijker door er een wens, boodschap of quote op te schrijven.

Ben je klaar? Dan mag je de kraanvogel(s) droppen in de inleverbus van de bib of afgeven aan de balie tot en met 17 april (paasvakantie). En vink dan ook alvast dinsdag 20 april aan in je agenda, want dan mag je jou verwachten aan een heuse kraanvogel-apotheose! Vanaf dan zullen alle kraanvogeltjes fladderen door het vaccinatiecentrum waar jouw wens symbool staat voor een goede gezondheid en veel geluk.

Bezorg de bib ook gerust een foto van jouw kraanvogel-moment via bib@ninove.be, tag de bib op Facebook of Instagram of gebruik de hashtag #kraanvogelchallenge. Of we benieuwd zijn naar de resultaten? Nou en of!

Kraanvogelchallenge

Kraanvogels

Hoe vouw ik een kraanvogel?

Haal jouw origamipapier en de handleiding af in de bib vanaf 29 maart of bekijk de handleiding hier