Livre
Néerlandais

Roofdier

Wilbur Smith (auteur), Tom Cain (collaborateur)
De vrouw van Hector Cross is vermoord, zijn bedrijf verwoest, het is tijd voor wraak. Cross schuwt geweld niet, maar deze keer heeft hij een tegenstander die zowel gevaarlijk als uitgekookt is.
Titre
Roofdier
Auteur
Wilbur Smith
Collaborateur
Tom Cain
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Predator
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2016
416 p.
ISBN
9789401605861 (paperback)

Commentaires

Ex-Navy Seal Hector Cross heeft een tijd terug de twee mannen die verantwoordelijk waren voor de dood van zijn vrouw kunnen pakken. De ene heeft hij vermoord, maar Johnny Congo die hij heeft gespaard, is kort voor zijn terechtstelling ontsnapt uit de gevangenis. Congo sluit zich aan bij Da Cunha, de zelfverklaarde nieuwe koning van Cabinda, een provincie van Angola die onafhankelijk wil worden. Da Cunha wil onder het mom van vrede en welvaart eigenlijk alleen de rijkdom van Cabinda verwerven. Maar de inningsrechten voor het olieveld berusten bij een firma van de familie Bannock, dus van de overleden vrouw van Cross, die daarin ook nog een functie en aandelen heeft. Er volgt een strijd op hoog financieel niveau, maar ook letterlijk, om het boorplatform tussen Cross en Congo. Derde deel in een reeks rond Hector Cross. Wilbur Smith (1933) is van een originele thrillerschrijver weggezakt naar een schrijver van lopende band werk, waarin alle nevenpersonages van bordkarton zijn en waarbij p…Lire la suite

À propos de Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Image by wilbur smithjimincairns

Wilbur Addison Smith, né le 9 janvier 1933 à Broken-Hill en Rhodésie du Nord et mort le 13 novembre 2021 au Cap (Afrique du Sud), est un écrivain et romancier sud-africain et britannique de langue anglaise.

Biographie

Wilbur Smith est né en Rhodésie du Nord, l'actuelle Zambie. Il vit depuis des années entre Le Cap et Londres. L'Afrique où il a passé la majeure partie de son existence est la source d'inspiration de ses nombreux romans.

Après de brillantes études, en Afrique du Sud, il devient un homme d'affaires puis un écrivain à succès.

Auteur de plus de trente ouvrages, Wilbur Smith est considéré comme le maître incontesté du roman d'aventures. Tous ses livres, traduits en vingt-sept langues, ont été des best-sellers mo…En lire plus sur Wikipedia