Livre
Néerlandais

In Koninkrijk van de zon, het zevende deel in de Egypte-serie van bestsellerauteur Wilbur Smith, ligt Hui als toekomstige heerser van Lahun en zoon van een liefhebbende vader een gouden toekomst te wachten. Achter deze façade gaat echter een sinister complot schuil. Hui’s machtsbeluste stiefmoeder is verbitterd door jaloezie en spant samen met Hui’s broer om hun vader van de troon te s

Titre
Koninkrijk van de zon / Wilbur Smith, met Mark Chadbourn; vertaling [uit het Engels]: Anne-Marieke Buijs
Auteur
Wilbur Smith Mark Chadbourn
Traducteur
Anne-Marieke Buijs
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The new kingdom
Éditeur
Haarlem: Xander, 2021
366 p.
ISBN
9789401615709 (paperback)

Commentaires

De hoofdpersoon van het verhaal, Hui, is de favoriet van zijn vader. Zijn stiefmoeder haat hem zo zeer dat hij het huis moet verlaten nadat zijn vader vergiftigd is. Hui komt in aanraking met roverbendes en uiteindelijk ook met de Hyksos, een vijandig volk dat op een geheel nieuwe manier oorlog voert, namelijk met paarden en vanaf strijdwagens. Hui speelt een belangrijke rol in de verdediging van Egypte, maar kan niet voorkomen dat de Hyksos oppermachtig blijken te zijn. Zelfstandig te lezen in de serie over de geschiedenis van Egypte. Van begin af aan is het verhaal spannend, en met name de hoofdpersoon Hui komt goed uit de verf met al zijn avonturen. Meestal zijn de verhalen geschiedkundig goed gedocumenteerd, maar in dit geval is dit minder. Liefhebbers van de spannende boeken van Smith komen volledig aan hun trekken, geschiedenisliefhebbers minder. Wilbur Smith overleed 14-11-2021 op 88-jarige leeftijd.

À propos de Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Image by wilbur smithjimincairns

Wilbur Addison Smith, né le 9 janvier 1933 à Broken-Hill en Rhodésie du Nord et mort le 13 novembre 2021 au Cap (Afrique du Sud), est un écrivain et romancier sud-africain et britannique de langue anglaise.

Biographie

Wilbur Smith est né en Rhodésie du Nord, l'actuelle Zambie. Il vit depuis des années entre Le Cap et Londres. L'Afrique où il a passé la majeure partie de son existence est la source d'inspiration de ses nombreux romans.

Après de brillantes études, en Afrique du Sud, il devient un homme d'affaires puis un écrivain à succès.

Auteur de plus de trente ouvrages, Wilbur Smith est considéré comme le maître incontesté du roman d'aventures. Tous ses livres, traduits en vingt-sept langues, ont été des best-sellers mo…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions