Livre
Néerlandais

De roofvogels

Autre titre Roofvogels

Wilbur Smith (auteur), Jacques Meerman (traducteur)
Een Engelse edelman en diens zoon kapen in de 17e eeuw Nederlandse schepen rond de Kaap tot ze door verraad gevangen gezet worden.
Titre
De roofvogels
Autre titre
Roofvogels
Auteur
Wilbur Smith
Traducteur
Jacques Meerman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Birds of prey
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2016
574 p.
ISBN
9789401605267 (paperback)

Commentaires

In 1667 verovert het Engelse kaperschip de Lady Edwina een Hollands galjoen met schatten uit Oost-Indië. De vrede tussen Engeland en de Republiek blijkt echter al getekend en de bemanning wordt door de gouverneur van Kaap de Goede Hoop voor piraterij vervolgd. De zoon van de Engelse kapitein ontsnapt met een paar getrouwen, maakt een schip buit op een andere piraat en zeilt naar Ethiopië om de christelijke keizer bij te staan in diens strijd tegen de oprukkende islam. Nadat de jonge troonopvolger en de Heilige Graal uit handen van de moslims zijn bevrijd, is Henry Courteney's roeping volbracht. 'Roofvogels' is van begin tot eind een avonturenroman met goeden, zeer goeden, kwaden en zeer kwaden. Wat de roman boven de rest van dit genre verheft, zijn de karaktertekeningen en -ontwikkelingen (alleen de nymfomane, sadistische gouverneursvrouw is wat karikaturaal en de omslag van de eervolle kolonel Schreuder tot twistzoeker is niet zo geloofwaardig) en de aandacht voor historische en geog…Lire la suite

À propos de Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Image by wilbur smithjimincairns

Wilbur Addison Smith, né le 9 janvier 1933 à Broken-Hill en Rhodésie du Nord et mort le 13 novembre 2021 au Cap (Afrique du Sud), est un écrivain et romancier sud-africain et britannique de langue anglaise.

Biographie

Wilbur Smith est né en Rhodésie du Nord, l'actuelle Zambie. Il vit depuis des années entre Le Cap et Londres. L'Afrique où il a passé la majeure partie de son existence est la source d'inspiration de ses nombreux romans.

Après de brillantes études, en Afrique du Sud, il devient un homme d'affaires puis un écrivain à succès.

Auteur de plus de trente ouvrages, Wilbur Smith est considéré comme le maître incontesté du roman d'aventures. Tous ses livres, traduits en vingt-sept langues, ont été des best-sellers mo…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions