Livre
Néerlandais

Agent en Boef en de tekenstreken

Tjibbe Veldkamp (auteur), Kees De Boer (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Boef ontsnapt uit de gevangenis en Agent zet de achtervolging in. Boef probeert hem te foppen met zijn tekeningen. Maar wat Boef kan, kan Agent ook! Prentenboek met humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Diefstal, Politie
Titre
Agent en Boef en de tekenstreken
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Dessinateur
Kees De Boer
Langue
Néerlandais
Édition
4
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2009
[28] p. : ill.
ISBN
9789020987003 (hardback)

Commentaires

Boef zit in de gevangenis bij Agent, maar door zijn slimme tekenkunsten weet hij te ontsnappen. We worden meegesleurd in een dolkomische achtervolging waarin Boef Agent steeds te slim af is met zijn tekenkunsten. Uiteindelijk vecht Agent met dezelfde wapens terug en belandt Boef weer in de cel.

Een heel eenvoudige verhaallijn met een happy end, maar knap uitgewerkt en verrijkt met de tekeningen waarin je elke keer weer nieuwe elementen ontdekt. Op de prenten is enorm veel te zien en toch zijn ze niet overladen. Kees de Boer is vooral bekend als striptekenaar en dat merk je. Deze uitgave zou je als een soort stripverhaal voor kleuters kunnen bestempelen, hoewel één illustratie soms twee bladzijden beslaat. De tekst is ondergeschikt aan de tekeningen, alle aandacht gaat naar de met aquarel ingekleurde afbeeldingen.

De tekenstreken van Boef lopen als een rode draad door deze uitgave. Je kunt gemakkelijk het onderscheid maken tussen de tekeningen van Boef en de rest van de …Lire la suite
Dit tweede deel over Agent en Boef is los te lezen van de twee andere delen. Het eerste deel, 'Agent en Boef'*, werd in 2009 onder meer bekroond met een Zilveren Griffel en een Leespluim. In dit tweede deel weet Boef te ontsnappen uit de gevangenis. Door grote tekeningen te maken probeert hij Agent te misleiden en zo uit zijn handen te blijven. Maar wat Boef kan, kan Agent ook! Een prentenboek met originele en humoristische vondsten, zowel in de leuke en vlot leesbare tekst als in de speelse illustraties die veel details bevatten. De illustraties zijn wisselend van grootte, vertellen het verhaal en zijn een mooie aanvulling bij de teksten. Voor kleuters een erg leuk prentenboek in dezelfde stijl en van dezelfde kwaliteit als het eerste deel. Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer maakten in 2011 samen het Kinderboekenweekgeschenk, 'Bert en Bart redden de wereld'**. Vanaf ca. 4 jaar.

Agent en Boef en de tekenstreken

In dit tweede boek over Agent en Boef gaat Boef weer op de loop. Met potlood en papier leidt hij Agent om de tuin. Een wilde achtervolging begint! Boef is gemakkelijk te volgen door de pesterige tekeningen waarmee hij iedereen in de stad voor de gek houdt. Met de hulp van Politiehond weet Agent Boef te vangen en zet hij hem weer achter tralies.
Een bijzonder grappig en lekker stoer boek met spitsvondige tekst. Het verhaal lijkt op een slapstick-film. De hele achtervolging eindigt in een spel tussen twee figuren die elkaar diep in hun hart wel mogen:
‘Dat was leuk,’ zegt Agent.
‘Ja,’ zegt Boef. ‘Morgen weer?’
De afwisseling in de lay-out en de expressieve gezichten brengen dynamiek in de vriendelijk ogende aquareltekeningen, die vol verrassende details zitten.

Suggestions