Livre
Néerlandais

Supernerd of topmodel?

Tessa Schram (auteur)

Supernerd of topmodel?

Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Vita (16) wordt op school supernerd genoemd en gepest. Vooral de populaire Barbara heeft het op haar voorzien. Thuis is het vaak moeilijk sinds de dood van haar moeder. Dan geeft Tessa’s beste vriendin Emma haar op voor de tv-show Top Model en moet ze het opnemen tegen Barbara. Vanaf ca. 13 jaar.
Extra subject
identiteit
Titre
Supernerd of topmodel?
Auteur
Tessa Schram
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Moon, © 2020
256 p. : ill.
ISBN
9789048850822 (paperback)

Commentaires

Vita Vlek (16) wordt op school supernerd genoemd omdat ze van leren houdt, rood haar, een bril en een beugel heeft. Ze wordt gepest door de populaire meisjes in de klas. Haar vader vertelt ze niets over de pesterijen. Hij heeft genoeg aan zijn hoofd na de dood van haar moeder. Vita mist haar moeder. Als haar beste vriendin Emma haar stiekem opgeeft voor een modellenwedstrijd op tv staat haar wereld op z’n kop en blijkt ze meer te durven dan ze dacht. Debuut van regisseuse, bekend van verfilmingen van boeken van Carry Slee en van 100% Coco van Niki Smit. Vlot leesbaar meidenboek in ik-vorm met een wensvervullende metamorfose, dat ingaat op de nadruk op uiterlijkheden in onze huidige maatschappij tegenover het belang van jezelf zijn, welke vorm dat ook heeft. De tekst heeft vaart en bestaat uit gedachten en dialogen. Drukke en aantrekkelijke paginaopmaak met lijstjes, schema’s, diverse lettertypen, #opmerkingen, illustraties en emojis. Het verhaal is opgebouwd uit 30 hoofdstukken met nu…Lire la suite

À propos de Tessa Schram

Tessa Schram, née le 18 octobre 1988 à Amstelveen, est une actrice et réalisatrice néerlandaise.

Vie privée

Elle est la fille du réalisateur et producteur Dave Schram et de la réalisatrice et productrice Maria Peters. Elle est la sœur aînée de l'acteur Quinten Schram.

Filmographie

  • 1998 : Een echte hond (nl)
  • 1999 : Kruimeltje (nl)
  • 2003 : Pietje Bell 2: De Jacht op de Tsarenkroon (nl)
  • 2006 : Afblijven En lire plus sur Wikipedia