Bande dessinée
Néerlandais

De vogelman

Roger Seiter (auteur), Régric (dessinateur), Jacques Martin (antécédent bibliographique)
Paaseiland, 1959. Lefranc reist mee met een wetenschappelijke expeditie die het geheim van de monumentale beelden op het eiland wil ontsluieren. Al snel wordt hun werk verstoord door een vreemde gebeurtenis. Een ongeïdentificeerd toestel stort neer op het eiland en de eilandbewoners zien daarin een teken van de Vogelman, de god Makemake. Maar Lefranc heeft zo zijn twijfels... Wat doet Axel Borg aa
Titre
De vogelman
Auteur
Roger Seiter 1955-
Dessinateur
Régric
Antécédent bibliographique
Jacques Martin
Traducteur
James Vandermeersch
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
L'homme-oiseau
Éditeur
[Turnhout]: Casterman, 2016
48 p. : ill.
ISBN
9789030371748 (paperback)

Commentaires

Dit deel van de stripreeks over de journalist Guy Lefranc speelt zich af in de jaren vijftig tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog. Een wetenschappelijke expeditie op het geheimzinnige Paaseiland met zijn reusachtige beelden wordt verstoord door een Russisch ruimtevaartuig dat uit de lucht komt vallen op het eiland. Naast de reactie van de eilandbewoners, die menen dat hiermee een religieuze voorspelling is uitgekomen, veroorzaakt deze gebeurtenis, tegen de achtergrond van de Koude Oorlog, internationale politieke spanningen. Spannende strip in realistische tekenstijl die speels omgaat met het spanningsgebied tussen fictie en realiteit. Een dergelijke gebeurtenis, hoewel volledig fictief, had gemakkelijk tijdens de Koude Oorlog kunnen plaatsvinden en wordt bovendien op speelse wijze gelinkt aan bestaande historische figuren.

À propos de Roger Seiter

Roger Seiter, né le 3 mai 1955 à Strasbourg, est un scénariste de bande dessinée. Il est l'époux de la scénariste Isabelle Mercier.

Biographie

Il suit une formation d'historien puis il devient conseiller d'éducation. Son premier album, en collaboration avec Johannes Roussel, Après un si long hiver, paraît en 1989 chez Objectif bulles.

Œuvre

  • 12 septembre
  1. Le Califat de Stockholm, dessins de Simone Gabrielli, Glénat - Grafica, 2011
  • L'Ami Fritz, dessins de Vincent Wagner, Éditions du Signe, 2012
  • Après un si long hiver, dessins de Johannes Roussel, Objectif Bulles, 1989
  • Le Cœur de sang, co-scénario d'Isabelle Mercier
  1. Les Chevaliers-Guides, dessins…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions