Livre
Néerlandais

Het geheim van de verdwenen muntjes

Rindert Kromhout (auteur), Saskia Halfmouw (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
In Rome gooien toeristen munten in een fontein. Francesco ontdekt dat een deel ervan verdwijnt. Wie haalt dat geld uit het water? Vanaf ca. 8 jaar.
Niveau de lecture
AVI 8
Titre
Het geheim van de verdwenen muntjes
Auteur
Rindert Kromhout
Dessinateur
Saskia Halfmouw
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2004
89 p. : ill.
ISBN
90-258-4265-8

Commentaires

Dit boek hoort thuis in de reeks 'Geheim' van Uitgeverij Leopold, waarvoor auteurs als Rindert Kromhout, Hans Kuyper, Tamara Bos, Selma Noort al boeken schreven. Soms deden ze dat samen met of op basis van een idee van een jonge winnaar van de 'Het geheim van... Schrijfwedstrijd', waarvoor je je kan aanmelden op www.geheimvan.nl, een website waarop je ook info vindt en kan intekenen op een nieuwsbrief in verband met deze reeks. Uitgeverijen worden steeds creatiever in hun 'klantenbinding', maar dit is toch een leuke manier. En als alle boeken uit deze reeks even leuk en vlot geschreven zijn als dit, mag ze er best wezen.

Rindert Kromhout neemt ons mee naar hartje Rome, het plein rond de Trevi-fontein, waar Francesco's ouders een pizzeria hebben. 't Is heel gezellig een vertrouwd daar, en Francesco lijkt het best naar zijn zin te hebben: hij hangt wat rond bij de fontein, keuvelt met de vaste klanten en het personeel van de pizzeria, allemaal mensen met eigen typische trekjes en…Lire la suite
Dit verhaal speelt rond de Trevifontein, bekend om de muntjes die toeristen erin gooien in de hoop nog vaak Rome te bezoeken. Oma Maria verzamelt een deel van deze muntjes voor het onderhoud van haar kattenhuis waarin zij zwerfkatten opvangt. De 9-jarige Francesco merkt dat er muntjes uit de fontein verdwijnen en gaat op zoek naar de dief. Rond de fontein wonen velen die om persoonlijke redenen belang zouden kunnen hebben bij de diefstal. De oplossing van het mysterie ligt meer voor de hand dan je zou verwachten. Een dertigtal natuurgetrouwe, in de tekst geplaatste illustraties van veelal een halve pagina groot, zijn uitgevoerd in pen en zwarte gewassen inkttechniek. Ze illustreren het verhaal letterlijk met een knipoog naar Anita Ekberg in 'La dolce vita' en naar Kuifje. Dit deel van de groeiende serie (zie ook www.geheimvan.nl), is geschreven in eenvoudige taal voor lezers vanaf ca. 8 jaar.

Suggestions