Blauw bloed

Pieter Aspe (auteur)
De dood van een man stelt de politie van Brugge voor grote raadsels bij het ontwarren van de juiste familieverhoudingen.
Titre
Blauw bloed
Auteur
Pieter Aspe 1953-2021
Langue
Néerlandais
Édition
13
Éditeur
Antwerpen: Manteau Thriller, 2012
287 p.
ISBN
9789022327500 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Hoofdfiguren in Aspes speurdersromans zijn Pieter Van In, diens assistent Guido Versavel en de jonge en bloedmooie procureur Hannelore Martens.Van In staat voor de onconventionele, eigengereide en koppige speurder. Niet te beroerd om tegen de schenen te schoppen van wie hij in functie van zijn carrière soms beter zou ontzien. Niet zelden ook een soort nagel aan de doodskist van zijn superieuren. Maar onmiskenbaar sterke resultaten boekend. Evenzeer levensgenieter als plichtsbewust politieman, zich in beide omstandigheden voor het volle pond gevend. En dat wil met deze verstokte Duveldrinker soms wat zeggen. De homoseksueel geaarde brigadier Guido Versavel fungeert als een soort tegenpool van zijn directe overste: attent, gereserveerd en punctueel; en hij treedt meermaals naar voren als een soort beschermengel voor Van In. Hun onderlinge verhouding maakt mee de charme uit van deze romans. Dat is net zo met de liefdesrelatie tussen Van In en Hannelore Martens, met wie hij inmiddels twe…Lire la suite
De ex-geliefde van Hannelore, onderzoeksrechter en vriendin van commissaris Van In, wil haar dringend ontmoeten. Hij heeft het over bedreiging van zijn vader. Even later is deze man dood. Zelfmoord, luidt de eerste conclusie. Onderzoek toont aan dat er wel degelijk van moord sprake is. Het onderzoek toont ook een aantal ingewikkelde driehoeksverhoudingen aan. Wie is verwant aan wie? De spelers in het drama weten het zelf niet, maar hebben wel bepaalde afwijkingen uit hun jeugd overgehouden. Het onderzoek wijst steeds verder in de richting van Belgische hofkringen, reden genoeg voor Van In om een onderhoud met de koning te hebben. Commissaris Van In en zijn assistent Versavel hebben intussen een vaste plek veroverd binnen de Nederlandstalige misdaadliteratuur. Het kleinsteedse Brugse milieu wordt met humor beschreven, de intriges zijn steeds gedegen en Aspe weet altijd te zorgen voor een aantal merkwaardige, onalledaagse figuren. De dialogen bevatten heel wat humor. Normale druk.

À propos de Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Image by PieterDP

Pieter Aspe (nom de plume de Pierre Aspeslag) est un écrivain belge de langue néerlandaise, né à Bruges le 3 avril 1953 et mort le 1er mai 2021 dans la même ville.

Biographie

Il fait ses études secondaires au Sint-Leocollege de Bruges. Il entame à l'université de Gand des études de sociologie qu'il abandonne aussitôt pour se marier.

Ensuite il exerce de nombreux métiers : éducateur, négociant en vins, vendeur en grains et céréales, employé dans une entreprise textile et dans une caisse de mutualité, saisonnier à la police maritime, photographe et enfin concierge de la célèbre basilique du Saint-Sang de Bruges, fonction qu'il occupe 12 ans pendant lesquels il se met à écrire pour se changer les idées.

En 1976, i…En lire plus sur Wikipedia