Livre
Néerlandais

Meester Pluim en het praatpoeder

Marc De Bel (auteur), Ken Broeders (dessinateur)

Meester Pluim en het praatpoeder

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Meester Pluim neemt afscheid van school. Toch blijven enkele kinderen contact met hem houden en zo komen ze achter het geheim van het praatpoeder. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra subject
avontuur, verhalen, humor
Titre
Meester Pluim en het praatpoeder
Auteur
Marc De Bel
Dessinateur
Ken Broeders
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2008 | Autres éditions
202 p. : ill.
ISBN
9789022323397

Commentaires

In Meester Pluim en het praatpoeder blikt Alf terug op één van de bijzonderste zomervakanties ooit. Het begint allemaal wanneer hij te laat aankomt op de begrafenis van meester Pluim, de vroegere dorpsonderwijzer. Via Alfs mijmeringen komen we meer te weten over de speciale (maar af en toe gekke) man die meester Pluim was. We vernemen ook meer over Alfs jeugdvrienden Free en Nena. Per toeval ontdekken de vrienden het grote geheim van meester Pluim: hij beschikt over praatpoeder waardoor dieren kunnen praten. Op een van zijn vele bezoekjes krijgt Alf wat van het poeder mee. Zo ontdekt hij dat meester Pluim toch niet zo gek is als iedereen denkt. Dit boek is al meerdere malen verschenen bij verschillende uitgeverijen. Deze nieuwe uitgave heeft een nieuwe vormgeving, en ziet er erg verzorgd maar ook wat braaf uit. Het verhaal is vlot geschreven en ontroerend. De weemoed en mijmering die de ik-figuur Alf beschrijft, komt erg realistisch over, waardoor de lezer volledig wordt meeges…Lire la suite
Alf (ik-figuur) komt te laat op de begrafenis van zijn oude onderwijzer en mijmert terug. De eerste en laatste, cursief gedrukte, hoofdstukken spelen in het heden. In de 45 hoofdstukken daartussen wordt deze persoon weer een van de zesdeklassers die afscheid nemen van meester Pluim, een geheim clubhuis hebben en toch weer bij hun meester terechtkomen en het grote geheim van het praatpoeder horen. Vlot geschreven, verrassend, humoristisch en spannend boek. Korte hoofdstukjes, waardoor de verhaallijnen afzonderlijk goed te volgen zijn. Prima karaktertekening van de hoofdpersonen. Deze druk bevat nieuwe zwart-witillustraties en een nieuw omslag in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.