Livre
Néerlandais

De Wachter van de Driehoek

Luc Embrechts (auteur)

De Wachter van de Driehoek

Dans la série:
Dir-Yak; 1
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
De 12-jarige Bart gaat samen met zijn vrienden op zoek naar Wannes, die op mysterieuze wijze is verdwenen. Via een onderaardse gang belanden ze in het rijk van Dir-Yak. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
De Wachter van de Driehoek
Auteur
Luc Embrechts
Langue
Néerlandais
Édition
4
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2008
179 p.
ISBN
9789059320987 (hardback)

Commentaires

Het debuut van Luc Embrechts is gebouwd op het aloude thema van de strijd tussen goed en kwaad. Drie vrienden van 12: Bart, Bolle en Caroline, ontdekken dat de dood van de oude Lotte en de ontvoering van haar vriend Wannes met een verdwenen muziekdoos te maken hebben. Hun onderzoek voert hen naar Dir-Yak, het onderaardse land van de goedmenende Pritzels. Omdat zij de muziekdoos kwijtspeelden aan Wan- Dar, de machtsgeile en allesvernietigende geest van het kwade, is hun land met de ondergang bedreigd. In het gezelschap van een Pritzel vertrekken Bart, Bolle en Caroline naar zijn kasteel in de ijsvallei. Met sluwheid en slimmigheid verslaan ze op hun weg de bijna onoverwinnelijke Baggers en Bolders, ontsnappen ze aan de kolkende ketel van Wan-Dar, ven erschalken ze de cyclopen en het leger van de Yuks. Ten slotte slagen ze er in om ook verschrikkelijke heerser Wan-Dar te verslaan.

Dit verhaal sluit aan bij de heersende trend van fantastische literatuur. Het concept is niet nieu…Lire la suite
Na de raadselachtige verdwijning van de oude Wannes gaan de 12-jarige Bart, Bolle en Caroline op onderzoek. Ze belanden in een geheime ondergrondse wereld waar Wan-Dar de totale macht wil veroveren. Op weg naar zijn onneembare vesting trekken ze door onherbergzaam gebied. Ze moeten vechten tegen monsters, aanvallers verslaan en gevaren trotseren. Dan rest hen nog de ultieme strijd met Wan-Dar. Dit boek beschrijft een fantasierijke wereld met woeste landschappen bevolkt door vreemde wezens. Wat begon als een zoektocht naar een verdwenen man, mondt uit in de klassieke strijd tegen het kwade. De helden ontsnappen meer dan eens op het nippertje aan de dood. Clichés worden daarbij niet geschuwd. De nadruk ligt op spanning en actie. De plot lijkt op een computerspel waarbij de moeilijkheidsgraad van de uitdagingen steeds hoger wordt. De psychologische typering is rudimentair. Alles wordt plastisch en overdadig beschreven zodat de lezer nog weinig zelf hoeft in te vullen. Een avontuurlijk ve…Lire la suite