Livre
Néerlandais

Onrustige jeugd : prelude op de Russische revolutie

Onrustige jeugd : prelude op de Russische revolutie

Dans la série:
Tweede deel van de zesdelige autobiografie van de Russische schrijver (1892-1968), waarin hij de oorlogsperiode 1914 tot 1917 beschrijft die hij als arbeider en ziekenverzorger aan het front doorbracht.
Extra subject
AUT, russ 855.6
Titre
Onrustige jeugd : prelude op de Russische revolutie / Konstantin Paustovskij
Auteur
Konstantin Paustovskij
Langue
Néerlandais
Langue originale
Russe
Titre original
Bespokojnaja joenost
Édition
2de dr.
Éditeur
Amsterdam: De Arbeiderspers, 1983
293 p.
Note
Tweede deel autobiografie
ISBN
90-295-3326-9

Commentaires

Tweede deel van de 6-delige autobiografie van de Russische schrijver (1892-1968). 'Onrustige jeugd' heeft betrekking op de periode 1914 tot 1917. Paustovskij staakt zijn studie in Kiev, vertrekt naar Moskou en werkt als arbeider, tramconducteur en visser. Hij meldt zich als ziekenverzorger bij het leger en wordt nu direct geconfronteerd met de verschrikkingen van de oorlog. Na ook zelf gewond te zijn geraakt wordt hij door de Moskouse krant als journalist naar een kleine stad in de provincie gezonden. Paustovskij toont zich een scherp waarnemer, die de ontwrichting van Rusland en het menselijk leed treffend weet weer te geven. Hij is een naar het romantische genre neigende auteur, die op zijn wijze de grote traditie van de Russische klassieken voortzet. Kleine druk. Ook de andere delen zijn vertaald.

À propos de Konstantin Paustovskij

Constantin Gueorguievitch Paoustovski (en russe : Константин Георгиевич Паустовский), né le 19 mai 1892 (31 mai 1892 dans le calendrier grégorien) à Moscou et mort le 14 juillet 1968 à Moscou, est un écrivain soviétique.

Biographie

Fils de Georgui Paoustovski, statisticien des chemins de fer, et de son épouse Maria Grigorievna, Constantin Paoustovski a deux frères, Boris et Vadim, et une sœur prénommée Galina. En 1898, la famille déménage de Moscou à Kiev. Les parents divorcent en 1908. Sorti du gymnasium en 1912, Constantin poursuit ses études à la faculté d'histoire de l'Université impériale Vladimir le Grand.

Au début de la Première Guerre mondiale, il rejoint sa mère à Moscou …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions