Livre
Néerlandais

Anna in het verkeer

Kathleen Amant (auteur)

Anna in het verkeer

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Anna gaat samen met mama op de fiets naar de stad. Ze moeten wachten voor een verkeerslicht en goed naar links en rechts kijken. Vierkant prentenboek met grote eenvoudige zwartomlijnde illustraties in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Sujet
Verkeer, Fietsen
Titre
Anna in het verkeer
Auteur
Kathleen Amant
Langue
Néerlandais
Édition
9e dr.
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2017 | Autres éditions
[26] p. : ill.
Date de sortie
04-03-2013
ISBN
9789044810783

Commentaires

Anna gaat met mama op pad: mama fietst en Anna zit achterop. Ze moeten wachten voor het verkeerslicht, links en rechts kijken en een hand uitsteken bij het afslaan. Allerlei verkeersregels komen aan bod in korte, eenvoudige zinnen. Vierkant prentenboek met stevig, glanzend papier met twee afgeronde hoeken. De tekst staat steeds op de linkerpagina in een duidelijk schreefloos lettertype op een witte achtergrond. Rechts staat steeds een paginagrote prent in heldere kleuren tegen een egaal gekleurde achtergrond. De eenvoudige zwartomlijnde prenten ontberen perspectief en detail. Anna is niet echt herkenbaar als meisje. Van de hand van dezelfde Belgische schrijfster, grafica en illustratrice, zijn al meer verhalen over Anna verschenen. Om peuters en kleuters te vertellen hoe je je gedraagt in het verkeer. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Anna in het verkeer

Anna gaat met haar mama naar de stad. Het wordt een hele uitstap want ze gaan met de fiets. Mama doet alles precies zoals het hoort: Anna krijgt een fietshelm op (waarom mama niet?), de riempjes worden goed vastgemaakt en pas dan kunnen ze vertrekken. Mama gedraagt zich voorbeeldig in het verkeer: stoppen aan het verkeerslicht, haar arm uitsteken als ze afslaat, links en rechts kijken ... Anna geniet van het ritje. Samen met Konijn kijkt ze naar de dingen om haar heen. Dan zijn ze eindelijk in de stad. Hier is het erg druk. Anna krijgt een ijsje, maar eerst moet de fiets op slot. Nu lopen mama en Anna netjes op de stoep en gebruiken ze het zebrapad. De verhaaltjes over Anna zijn ondertussen gekend. Ze worden graag gebruikt in kleuterklassen. Ook dit boekje is weer een aanvulling. Via het verhaaltje leren de kleuters hoe ze zich moeten gedragen in het verkeer. De situaties zijn erg herkenbaar en kunnen goed besproken worden met kinderen. Veel fantasie komt er niet aan te pas. Zoals …Lire la suite

Suggestions