Livre
Néerlandais

Anna en de zomer

Kathleen Amant (auteur)

Anna en de zomer

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Het is zomer! Het is lekker warm en de zon schijnt. Anna plukt kersen, speelt in de zandbak en in het zwembadje in de tuin. Prentenboek met eenvoudige, paginagrote illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Sujet
Zomer
Titre
Anna en de zomer
Auteur
Kathleen Amant
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789044824087 (hardback)

Commentaires

Het zonnetje schijnt en Anna huppelt door het gras. Ze gaat kersen plukken en even later speelt ze met Lars in de zandbak. Het is zo warm dat ze lekker in het zwembadje mag gaan spelen. Mama heeft ook nog een leuke verrassing. Wat is die zomer toch heerlijk. Dit gezellige prentenboek uit de bekende, uitgebreide serie over peuter Anna heeft links de tekstpagina's en rechts de afbeeldingen. Die bestaan uit duidelijke tekeningen met stevige zwarte lijnen en felle kleuren. Voor peuters dus prima te herkennen. Het verhaaltje is eenvoudig en niet spectaculair, maar biedt genoeg aanknopingspunten om met de doelgroep over dit jaargetijde te praten. Leuk en gezellig boekje voor kinderen vanaf ca. 2,5 jaar.

Anna en de zomer

In de boeken van Anna komen de seizoenen aan bod. Ditmaal is het zomer. Het zonnetje schijnt en Anna speelt in de tuin. Ze heeft sandaaltjes aan en wandelt door het gras, dat aan haar tenen kriebelt. Ze plukt heerlijke kersen, waarvan mama een taart bakt. Ze speelt met Lars, haar broertje, in de zandbak en in het zwembadje. Mama heeft ook nog een leuke verrassing: er staat een tentje in de tuin. Anna wil heel graag in de tent slapen, maar mama heeft een beter idee: ze houden een overheerlijke picknick met veel fruit. Anna vindt de zomer heerlijk!

Zoals altijd in de boekjes van Anna, vertoont ook dit verhaal dezelfde, eenvoudige structuur: telkens een tekstpagina en een illustratie. De illustraties zijn duidelijk, ingekleurd met felle basiskleuren en omlijnd met zwarte lijnen. Voor peuters is dit ideaal omwille van de grote herkenbaarheid.

Ook de tekst is eenvoudig en herkenbaar. In slechts een paar woorden en zinnen geeft Katleen Amant een goede, gezellige sfe…Lire la suite

Suggestions