Livre
Néerlandais

Privilege

Kate Brian (auteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Van een luxeleventje naar de gevangenis. Het overkomt Ariana wanneer ze gearresteerd wordt voor de moord op Thomas Pearson. Al twee jaar zit ze vast nu en ze is vastbesloten om te ontsnappen. Ze wil haar oude leven terug, koste wat het kost.
Sujet
Geheimen
Titre
Privilege
Auteur
Kate Brian
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Privilege
Éditeur
Houten: Van Goor, 2011
229 p.
ISBN
9789047516538 (paperback)

Commentaires

Ariana Osgood zit opgesloten in de gevangenis voor de moord op Thomas Pearson. Al snel leert de jonge vrouw haar celgenote Kaitlynn Nottingham beter kennen. Zij is veroordeeld voor de moord op Covington, de man die haar in huis nam nadat haar beide ouders verongelukten. Kaitlynn vertelt aan Ariana dat zij de moord niet gepleegd heeft, maar dat Briana Leigh, de dochter van Covington, haar vader vermoordde om aanspraak te maken op zijn erfenis. Na zestien maanden gevangenschap ontsnapt Ariana. Voor de buitenwereld laat ze een afscheidsbrief na, waardoor iedereen denkt dat ze een einde heeft gemaakt aan haar leven. Ariana besluit om Briana Leigh op te zoeken en stelt zich aan haar voor als Emma Walsh. Ze wint haar vertrouwen en al gauw worden ze vriendinnen. Briana Leigh blijkt immers helemaal niet het kreng te zijn dat Kaitlynn beweerde. Ariana gaat steeds meer twijfelen aan de onschuld van Kaitlynn.
Briana Leigh is verloofd met Téo en wil samen met hem een nieuw leven beginnen op …Lire la suite
Voordat tienermeisje Ariana Osgood werd veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf wegens de moord op haar grote liefde Thomas Pearson, was ze een van de populairste meiden van de prestigieuze Easton Academy. Na bijna twee jaar nadenken en observeren heeft Ariana een briljant ontsnappingsplan. Ze zal eerst zelf ontsnappen en een hele hoop geld bemachtigen, om daarna terug te komen om haar celgenote Kaitlynn, die onschuldig vastzit, te bevrijden en samen een luxe leven te leiden. In 45 korte, vlot geschreven hoofdstukken die steeds eindigen met een pakkende slotzin, gaat Ariana in sneltreinvaart op haar doel af. Als het moet, gaat ze letterlijk en figuurlijk over lijken. Mede door de snelheid waarin de ene na de andere gebeurtenis zich ontvouwt, is het verhaal niet erg geloofwaardig, maar in elk geval ook geen moment saai. Spannende chicklit voor tienermeiden. Eerste deel uit een trilogie*. De auteur schreef eerder de populaire serie 'Privé'. Voor jongeren vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Kate Brian

Kate Brian, nom de plume de Kieran Scott, née le 11 mars 1974 à Montvale dans le New Jersey, est une auteure américaine, surtout connue pour son travail dans la chick lit, littérature pour jeunes adultes. Parmi ses livres les plus connus, écrits sous Kate Brian, il y a : Une princesse peut en cacher une autre, Lucky T, Pourrie gâtée, Mélanie et les 7 frères McGowan ainsi que, le plus célèbre, Campus (Private).

Les livres publiés sous le nom de Scott comprennent Elle est donc morte pour nous, J'étais une cheerleader non blonde, Les brunes ripostent, Une pom-pom girl non blonde amoureuse, et L'aimant connaisseur.

Biographie

Kieran Scott est originaire de Montvale dans le New Jersey. Elle a grandi dans le comté de Bergen. Elle est diplômée de Pascack Hill…En lire plus sur Wikipedia