Livre
Néerlandais

Zie en zeg

Julia Donaldson (auteur), Axel Scheffler (dessinateur), Jesse Goossens (traducteur)
Welke dieren zie je vliegen in de lucht en welke zie je bij de boomstammen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met halfronde tabs en met eenvoudige, sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Sujet
Bossen, Dieren
Extra subject
prentenboeken
Titre
Zie en zeg
Auteur
Julia Donaldson
Dessinateur
Axel Scheffler
Traducteur
Jesse Goossens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Spot and say
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2015
[12] p. : ill.
ISBN
9789047707141 (hardback)

Commentaires

Klein en stevig, vierkant aanwijsprentenboekje met hardkartonnen bladzijden uit de serie 'Mijn eerste Gruffalo'* voor peuters. Op vijf dubbele pagina's staan afbeeldingen gebaseerd op het succesvolle prentenboek 'De Gruffalo' (1999). Alle figuren uit het originele boek, zoals de muis, de vos, de slang, de uil en natuurlijk de Gruffalo, staan afgebeeld. 'Wat zie je in de lucht'?', 'Wat zie je op de grond?', zijn de vragen waardoor de peuter de figuren leert herkennen. Om de bladzijden goed te kunnen omslaan zit er aan de rechterkant een stevige halfronde tab. De illustraties zijn aantrekkelijk en warm van kleur. Weer eens iets anders dan de geijkte aanwijsprentenboekjes en tevens voor de peuter een mooie eerste kennismaking met kwalitatief goede (prenten)boeken. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Mijn eerste Gruffalo. Zie en zeg

Een kartonboekje in eeen reeks met het monster Gruffalo als personage. Op een heel statische manier worden er landschapjes en dieren uit het bos afgebeeld. Telkens wordt dezelfde stereotiepe vraag gesteld: “Wat zie je in de lucht? ... op de grond? ... en de natuurelementen worden met één enkel woord benoemd. Op de laatste plaat verschijnt het monster. Er zit weinig leven in de prenten en de 'tekst' is saai. Misschien is het de bedoeling de peuter op het einde te verrassen met het monster?

Het enige pluspunt zijn de levendige kleuren en de stevige lay-out. Dit boekje is goed bruikbaar voor kinderen met een handicap omdat elke plaat een stevig en groot uitstekend handvatje heeft zodat het kind de plaatjes vlot kan grijpen en omdraaien.


À propos de Julia Donaldson

Julia Donaldson (née le 16 septembre 1948) est un auteur britannique de littérature jeunesse.

Biographie

Après des études de théâtre et de français, Julia Donaldson a travaillé quelques années dans l'édition et l'enseignement. Elle écrit aussi des chansons pour la télévision dont l'une donnera lieu à son premier livre jeunesse publié en 1993, A Squash and a Squeeze,. L'ouvrage est traduit en français sous le titre La ferme riquiqui.

En 2011, elle occupe la position de Children's Laureate et est faite membre de l'ordre de l'Empire britannique (MBE).

En 2020, l'auteure vit à Steyning en compagnie de son mari Malcolm, pédiatre en retraite.

Bibliographie

L'auteure a publié de nombreux livres pour enfants, parmi les…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions