Livre
Néerlandais

Wat het lieveheersbeestje hoorde

Julia Donaldson (auteur), Lydia Monks (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een lieveheersbeestje woont tussen allerlei boerderijdieren. Het zegt nooit een woord. Dat verandert als het ontdekt dat dieven de prijskoe willen stelen. Vierkant prentenboek met paginagrote kleurenillustraties in collagetechniek, met voelelement en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Wat het lieveheersbeestje hoorde
Auteur
Julia Donaldson
Dessinateur
Lydia Monks
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
What the ladybird heard
Édition
1
Éditeur
Haarlem: Gottmer/Becht, 2010
[25] p. : ill.
ISBN
9789025746407 (hardback)

Commentaires

Op de boerderij wonen verschillende dieren die ieder hun geluid maken, plus een zwijgzaam lieveheersbeestje. Op een nacht willen twee dieven de prijskoe stelen. Dan fluistert het lieveheersbeestje een plan in de oren van de andere dieren. Op de kleurige illustraties over twee pagina's zijn de figuren van dieren en mensen in een combinatie van verf met accenten in collagetechniek en in eenvoudige belijning weergegeven. Het lieveheersbeestje heeft een extra glitterlaagje dat voelbaar is. Het komt, soms heel klein, op iedere illustratie voor. De als aparte blokjes en soms in de illustraties gedrukte tekst op rijm is ritmisch en ligt bij het voorlezen prettig in het gehoor. De geluiden die de dieren maken en het eenvoudige, licht-spannende verhaaltje zullen jonge kinderen aanspreken. Het zoeken naar het lieveheersbeestje is een extra aantrekkelijk detail. De voorkant van dit mooi uitgegeven, vierkante prentenboek heeft een opvallend gele kleur met voelbare glitters en dito gekleurde lette…Lire la suite

Wat het lieveheersbeestje hoorde

Op de boerderij wonen allerlei dieren en elk dier maakt met plezier zijn eigen geluid. Behalve één diertje: het lieveheersbeestje. Die zegt nooit iets. Tot het op een avond twee dieven afluistert die een plan smeden om de koe te stelen. De volgende morgen brengt het lieveheersbeestje de boerderijdieren op de hoogte van het snode plan en vliegt dan van dier tot dier om haar eigen plannetje in hun oor te fluisteren. Wanneer 's avonds de boeven arriveren, maakt elk dier het geluid van een ander dier. De boeven worden misleid en belanden niet in de stal van de koe, maar wel in de vijver!
Het verhaal laat goed zien dat samenwerking loont. Ieder dier is belangrijk, hoe klein of stil ook. De illustraties laten wat hoekig vormgegeven dieren zien, met hier en daar een collage-element in de prenten. En: het lieveheersbeestje heeft een glitteruitvoering gekregen, die haar mooi past. Zij is erg klein, een uitdaging voor de kinderen om haar op elke pagina te zoeken. Omdat dierengeluiden zo b…Lire la suite

À propos de Julia Donaldson

Julia Donaldson (née le 16 septembre 1948) est un auteur britannique de littérature jeunesse.

Biographie

Après des études de théâtre et de français, Julia Donaldson a travaillé quelques années dans l'édition et l'enseignement. Elle écrit aussi des chansons pour la télévision dont l'une donnera lieu à son premier livre jeunesse publié en 1993, A Squash and a Squeeze,. L'ouvrage est traduit en français sous le titre La ferme riquiqui.

En 2011, elle occupe la position de Children's Laureate et est faite membre de l'ordre de l'Empire britannique (MBE).

En 2020, l'auteure vit à Steyning en compagnie de son mari Malcolm, pédiatre en retraite.

Bibliographie

L'auteure a publié de nombreux livres pour enfants, parmi les…En lire plus sur Wikipedia