Livre
Néerlandais

Tellen

Julia Donaldson (auteur), Axel Scheffler (dessinateur), L.M. Niskos (traducteur)
Eén Gruffalo, twee eekhoorns, drie vlinders, vier paddenstoelen en vijf vogels. Op de overzichtspagina op het eind zie je ze nog eens allemaal samen.
Sujet
Tellen
Titre
Tellen
Auteur
Julia Donaldson
Dessinateur
Axel Scheffler
Traducteur
L.M. Niskos
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Numbers
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2012
[12] p. : ill.
ISBN
9789047705048 (hardback)

Commentaires

De Gruffalo: een verhaal van Julia Donaldson dat door veel kleuters woord voor woord mee kan worden opgezegd. Een klassieker op rijm, over het muisje dat iedereen in het bos bang maakt met zijn verzonnen Gruffalo. Maar dan blijkt het monster dat hij de andere bosbewoners voorspiegelde tóch te bestaan. In 2012 verschenen vier titels in de serie ‘Mijn eerste Gruffalo’. Naast het hier besproken Tellen bestaat de reeks uit de boekjes Kleuren, Dierenmanieren en Tegenstellingen. De kaften in heldere, voornamelijk primaire kleuren, geven de reeks een herkenbaar uiterlijk, het formaat van zo’n vijftien bij twintig centimeter en de hardkartonnen pagina’s met afgeronde hoeken maken het boek, zoals de rugtekst zelf zegt, goed hanteerbaar ‘voor kleine klauwen’.
In tegenstelling tot het originele Gruffalo-verhaal, is Tellen bedoeld voor kinderen vanaf een jaar of twee, die met het boekje kunnen leren tellen tot vijf. Het boek heeft een opzet zoals we …Lire la suite
Hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken om te leren tellen van één tot en met vijf. De cijfers staan wit en groot afgebeeld tegen een felgekleurde achtergrond. Daarnaast staan de te tellen figuurtjes: één Gruffalo, twee eekhoorns, drie vlinders, vier paddenstoelen en vijf vogels. Het lettertype is groot met schreef; de tekst benoemt alleen het aantal en de afgebeelde figuren. De passende illustraties zijn paginagroot, hebben donkere contouren en wat sombere kleuren, de dieren worden naïef afgebeeld. Deeltje uit een serie hardkartonnen prentenboekjes gebaseerd op het monster de Gruffalo*. Om samen te leren tellen. Geen bijzonder aantrekkelijk boekje, er zijn om te leren tellen legio andere, vrolijkere uitgaven. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Mijn eerste Gruffalo. Tellen

Gekartonneerd telboekje in een handig formaat waarmee zeer jonge kinderen tot vijf kunnen leren tellen. Het begint met het cijfer 1 op één kant van de dubbele pagina en de illustratie van één Gruffalo op de andere kant. Cijfer 2 volgt met twee eekhoorns en cijfer 3 met drie vlinders. Cijfer 4 zijn paddestoelen en cijfer 5 zijn vijf vogels. De schutbladen achteraan tonen de vijf cijfers met hun corresponderende illustratie. Er zijn nog drie gelijkaardige boekjes: Kleuren, Dierenmanieren en Tegenstellingen. Simpel maar mooi. Toch tamelijk prijzig voor weinig inhoud.


À propos de Julia Donaldson

Julia Donaldson (née le 16 septembre 1948) est un auteur britannique de littérature jeunesse.

Biographie

Après des études de théâtre et de français, Julia Donaldson a travaillé quelques années dans l'édition et l'enseignement. Elle écrit aussi des chansons pour la télévision dont l'une donnera lieu à son premier livre jeunesse publié en 1993, A Squash and a Squeeze,. L'ouvrage est traduit en français sous le titre La ferme riquiqui.

En 2011, elle occupe la position de Children's Laureate et est faite membre de l'ordre de l'Empire britannique (MBE).

En 2020, l'auteure vit à Steyning en compagnie de son mari Malcolm, pédiatre en retraite.

Bibliographie

L'auteure a publié de nombreux livres pour enfants, parmi les…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions