Livre
Néerlandais

Tegenstellingen

Julia Donaldson (auteur), Axel Scheffler (dessinateur), Jesse Goossens (traducteur)
De Gruffalo is groot en de muis heel klein. En de vos beweegt snel maar de slak is heel langzaam. Vierkant hardkartonnen prentenboek over tegenstellingen met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Titre
Tegenstellingen
Auteur
Julia Donaldson
Dessinateur
Axel Scheffler
Traducteur
Jesse Goossens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Opposites
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2019 | Autres éditions
[20] p. : ill.
ISBN
9789047711452 (hardback)

Commentaires

Wie van prentenboeken houdt, zal het verhaal van de gruffalo waarschijnlijk al lang kennen. Een muis komt in het bos een vos, een slang en een uil tegen. Alledrie willen ze haar opeten, maar ze slaagt erin hen bang te maken door te vertellen dat ze een afspraak heeft met de gruffalo, een vreselijk, maar zelfverzonnen monster. Verwonderd is de muis, wanneer de gruffalo opeens daadwerkelijk voor haar neus staat en haar óók wil opeten. Ze neemt hem mee naar de vos, de slang en de uil, die meteen doodsbang zijn. De slimme muis weet het zo voor te stellen alsof de dieren bang zijn voor haar en de grote gruffalo slaat geschrokken op de vlucht. Het is een leuk verhaal over iemand te slim af zijn, maar de verhaallijn is best ingewikkeld en bestemd voor oudere kleuters.
Julia Donaldson en Axel Scheffler introduceren deze alom bekende gruffalo nu ook bij de allerkleinsten. Ze maakten een reeks boekjes om de cognitieve basisvaardigheden van peuters spelenderwijs te oefenen met prenten van d…Lire la suite
Oblong, hardkartonnen peuterboek met twee afgeronde hoeken, waarin het begrip tegenstelling duidelijk wordt gemaakt. De illustraties geven goed de behandelde tegenstellingen weer. Onder de vrolijk gekleurde tekeningen staan alleen de losse begrippen die bij de desbetreffende tekening horen, zoals 'dicht' tegenover 'open', ‘groot’ en ‘klein’ of ‘verdrietig’ en ‘blij’. Erboven staat een korte inleidende tekst. De illustraties zijn gedetailleerd; de afgebeelde dieren en voorwerpen zijn dun omlijnd en het geheel heeft een knusse sfeer. Het boekje verscheen in de serie ‘Eikenbosverhalen’*, dat inmiddels uit acht deeltjes bestaat. Kinderen die al eerder boekjes uit deze serie hebben bekeken, zullen de dieren herkennen. De afgebeelde situaties zijn gebaseerd op eerdere (iets kleinere) uitgaven over een groepje dierenvrienden uit het bos, zoals ‘Vos zonder sokken’ en ‘Een brief van Beer’ (verschenen in de serie ‘Rijmpjes uit het bos’; 2001). Aantrekkelijke uitgave van de makers van o.a. de bo…Lire la suite

Mijn eerste Gruffalo. Tegenstellingen

Met de gekende figuren uit de populaire Gruffalo-boeken werd een reeks educatieve boekjes gemaakt. Dit exemplaar gaat over tegenstellingen. De Gruffalo is groot, muis is klein. Een slak is langzaam - ik zou traag zeggen -, de vos is snel. Muis is blij met een eikel maar als een vogel hem steelt, is ze verdrietig. De slang is lang en de rups is kort. Een vogel zit hoog in de boom en de slang ligt er laag onder. Als de uil slaapt, is het dag en als hij wakker wordt, is het nacht.
De bladzijden zijn gekartonneerd en tegen kinderhandjes bestand. Over de duidelijke en verzorgde prenten kan gepraat worden, de begrippen zijn duideljk. Geschikt voor peuters en kleuters vanaf twee jaar.

À propos de Julia Donaldson

Julia Donaldson (née le 16 septembre 1948) est un auteur britannique de littérature jeunesse.

Biographie

Après des études de théâtre et de français, Julia Donaldson a travaillé quelques années dans l'édition et l'enseignement. Elle écrit aussi des chansons pour la télévision dont l'une donnera lieu à son premier livre jeunesse publié en 1993, A Squash and a Squeeze,. L'ouvrage est traduit en français sous le titre La ferme riquiqui.

En 2011, elle occupe la position de Children's Laureate et est faite membre de l'ordre de l'Empire britannique (MBE).

En 2020, l'auteure vit à Steyning en compagnie de son mari Malcolm, pédiatre en retraite.

Bibliographie

L'auteure a publié de nombreux livres pour enfants, parmi les…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions