Livre
Néerlandais

Mijn mama heeft geen slurf

Julia Donaldson (auteur), Axel Scheffler (dessinateur), Bette Westera (traducteur)
Kleine aap is zijn moeder kwijt. De vlinder wil hem wel helpen. Aap beschrijft zijn moeder, maar vlinder begrijpt hem steeds verkeerd. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Dieren, Verdwalen
Titre
Mijn mama heeft geen slurf
Auteur
Julia Donaldson
Dessinateur
Axel Scheffler
Traducteur
Bette Westera
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Monkey puzzle
Édition
1
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789025758851 (hardback)

Commentaires

Kleine aap is zijn moeder kwijt. De vlinder wil hem wel helpen. Aap beschrijft zijn moeder, maar vlinder interpreteert die gegevens steeds verkeerd en komt dan met een verkeerde moeder aan. Zal vlinder de juiste moeder weten te vinden? Prachtig prentenboek vol paginagrote gekleurde prenten. Steeds staat een dier centraal. In eenvoudige rijmvorm worden kenmerken van het dier genoemd in relatie tot die van de aap. De doelgroep krijgt op die manier niet enkel een leuk verhaal voorgeschoteld, maar leert ook kenmerken van voor hen bekende dieren als de olifant (slurf, groot), slang (slist, geen benen) en de spin (vliegen vangen, zijden draadjes spinnen). De teksten zijn kort, gedrukt in een grote letter, maar de mooie, heldere tekeningen met de lief, groot en duidelijk uitgevoerde dieren, zijn het belangrijkst naast dit zeker voor hen aansprekende verhaal. Vanaf ca. 4 jaar.

Mijn mama heeft geen slurf

Julia Donaldson en Axel Scheffler hebben opnieuw een mooi boek gemaakt. Het kleine Aapje is zijn mama kwijt en Vlinder besluit om Aapje te helpen zoeken. Want Vlinder is een echte mama-vinder. Aapje geeft Vlinder een beschrijving van zijn mama. Aapjes mama is groter dan Aapje zelf, ze heeft geen slurf en geen grote grijze oren en is minder dik dan een olifant. Zijn mama kan ook geen eitjes leggen en is minder lang dan een slang. En ze heeft benen. Ze kan geen vliegen vangen of aan zijden draadjes hangen. Ze heeft geen rode veren en ze zou nooit proberen om te vliegen. Ze kan geen liedjes kwaken en is niet glad. En ze vindt wakker zijn fijn. Vlinder vindt een olifant, een slang, een spin, een papegaai. Maar vindt hij ook Aapjes mama?
Dit boek wordt gekenmerkt door de typische tekeningen van Axel Scheffler. Eerder donkere kleuren, paginagrote tekeningen, duidelijke emoties, ... . Het verhaal is leuk maar niet echt bijzonder. Misschien omdat het snel voorspelbaar wordt.  
Een…Lire la suite

À propos de Julia Donaldson

Julia Donaldson (née le 16 septembre 1948) est un auteur britannique de littérature jeunesse.

Biographie

Après des études de théâtre et de français, Julia Donaldson a travaillé quelques années dans l'édition et l'enseignement. Elle écrit aussi des chansons pour la télévision dont l'une donnera lieu à son premier livre jeunesse publié en 1993, A Squash and a Squeeze,. L'ouvrage est traduit en français sous le titre La ferme riquiqui.

En 2011, elle occupe la position de Children's Laureate et est faite membre de l'ordre de l'Empire britannique (MBE).

En 2020, l'auteure vit à Steyning en compagnie de son mari Malcolm, pédiatre en retraite.

Bibliographie

L'auteure a publié de nombreux livres pour enfants, parmi les…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions