Livre
Néerlandais

Kleuren

Julia Donaldson (antécédent bibliographique), Axel Scheffler (dessinateur), Jesse Goossens (traducteur)
De vos is rood, net als het lieveheersbeestje en de paddenstoel. Maar de dennenappel en de Gruffalo zijn bruin. Vierkant hardkartonnen prentenboek over kleuren met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Sujet
Kleuren
Titre
Kleuren / gebaseerd op de Eikenbosverhalen van Julia Donaldson en Axel Scheffler
Antécédent bibliographique
Julia Donaldson
Dessinateur
Axel Scheffler
Traducteur
Jesse Goossens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Colours
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2017 | Autres éditions
[20] p. : ill.
ISBN
9789047708995 (hardback)

Commentaires

De gruffalo wandelde al langer door kleuterboekenland. Maar nu is hij terug op peutermaat, om jonge lezertjes heel wat bij te leren, bijvoorbeeld over kleuren. Kleuren vormt samen met Tellen, Dierenmanieren en Tegenstellingen een reeks die de stempel ‘Mijn eerste gruffalo’ meekreeg. In de kartonboekjes huppelen, vliegen of kruipen vos, uil, muis, slang, gruffalo zelf en een heleboel andere dieren voorbij. Maar in tegenstelling tot in het originele verhaal raakt de beestenboel in dit geval niet in een avontuur verwikkeld. De dieren, die ook zelf een dankbaar ‘leeronderwerp’ vormen, wijzen de jonge lezertjes slechts de weg naar, in het geval van Kleuren, elk van de zes basiskleuren. Ieder dier krijgt daar een dubbele pagina voor. Op de ene bladzijde pronkt het in een vrolijke tekening met zijn eigen kleur: vos is rood, gruffalo bruin, uil geel... De andere bladzijde heeft telkens nog eens een laagje van diezelfde kleur meegekregen, dat enkel doorbroken…Lire la suite
Oblong hardkartonnen prentenboekje over de dieren die bekend zijn uit de serie ‘Eikenbosverhalen’, waarin eerder o.a. vier hardkartonnen flapjesboeken verschenen. Dit deeltje gaat over kleuren. Op elke rechterpagina presenteert een van de dierenvrienden een kleur. De groene kikker krijgt een brief, Muis draagt een roze jurk, Eekhoorn knabbelt op een bruine noot en bij Konijn in de keuken staat een mand met oranje wortels. De sfeervolle illustraties staan met afgeronde hoeken op een witte ondergrond, met een enkele regel beschrijvend tekst eronder. De linkerpagina is egaal gekleurd in de betreffende kleur, die in grote letters midden in het kleurvlak is gedrukt. Op de laatste pagina komen alle vrolijke vriendjes samen onder een blauwe lucht: goed weer om te picknicken! Sfeervol, bruikbaar peuterboekje over kleuren van de makers van o.a. de boeken over de wereldberoemde Gruffalo. In dezelfde uitvoering verscheen ook ‘Tellen’*. Vanaf ca. 2 jaar.

Mijn eerste Gruffalo. Kleuren

Zes kleuren, telkens in een bladvullend vlak met het woord erin. Ernaast een bijpassende illustratie van een element uit de Gruffalo-wereld: een boom, de vos, de uil, en natuurlijk de muis en Gruffalo zelf.
Er zijn twee manieren om naar dit boek te kijken: als het uitmelken van het Gruffalo-succes - wat het ongetwijfeld ook is - of gewoon als een op zich staand boek over kleuren. In het laatste geval zie je een stijlvol uitgegeven kleuterboek over kleuren, met sympathieke illustraties.

À propos de Julia Donaldson

Julia Donaldson (née le 16 septembre 1948) est un auteur britannique de littérature jeunesse.

Biographie

Après des études de théâtre et de français, Julia Donaldson a travaillé quelques années dans l'édition et l'enseignement. Elle écrit aussi des chansons pour la télévision dont l'une donnera lieu à son premier livre jeunesse publié en 1993, A Squash and a Squeeze,. L'ouvrage est traduit en français sous le titre La ferme riquiqui.

En 2011, elle occupe la position de Children's Laureate et est faite membre de l'ordre de l'Empire britannique (MBE).

En 2020, l'auteure vit à Steyning en compagnie de son mari Malcolm, pédiatre en retraite.

Bibliographie

L'auteure a publié de nombreux livres pour enfants, parmi les…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions