Livre
Néerlandais

Het lievelingsboek van Simon Snoek

Julia Donaldson (auteur), Axel Scheffler (dessinateur), Bette Westera (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Simon Snoek leest de hele dag in zijn lievelingsboek allerlei verhalen en sprookjes. Prentenboek met gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Boeken
Titre
Het lievelingsboek van Simon Snoek
Auteur
Julia Donaldson
Dessinateur
Axel Scheffler
Traducteur
Bette Westera
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Charlie Cook's favourite book
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2021
[32] p. : ill.
ISBN
9789047713982 (hardback)

Commentaires

Simon Snoek zit knusjes in de zetel en leest zijn lievelingsboek. In dit dikke boek zitten verschillende verhalen: over piraten, over Goudlokje en de drie beren, over ridders en draken, over vogels en gulzige krokodillen en over spoken. Er zit zelfs een stukje encyclopedie in. In elk van deze verhalen lezen de hoofdpersonages een boek. Zo leest de ridder om aan de dood te ontsnappen de draak voor uit een moppenboek en ligt Goudlokje haar lievelingsboek te lezen in het bed van de kleinste beer. De boekfragmenten zijn telkens afgebeeld in een boek, met aangepaste hoofdingen en paginering. Het einde van het boek gaat over Simon Snoek zelf, die ook een personage in zijn dikke boek is. We zien opnieuw de tekening van Simon met boek in de zetel, maar nu is Simon omringd door alle personages uit het boek en zit zijn huiskamer zelf in het boek. De tekst is beknopt en staat volledig op rijm. Dit prentenboek laat jonge kinderen speels kennismaken met verschillende boekgenres. Het kent geen door…Lire la suite
Simon Snoek leest al de hele dag in zijn lievelingsboek. In dat prentenboek staat een verhaal over een piraat die in zijn eigen lievelingsboek leest. Het verhaal gaat dan over op de hoofdpersoon uit het boek van de piraat die zelf ook weer een lievelingsboek heeft, enz.. Zo zijn er o.a. verhaalfragmenten over Goudlokje en de drie beren en Ridder Roderik en de draak opgenomen. Het verhaal eindigt weer met Simon Snoek op zijn voorleesstoel, met om hem heen de hoofdfiguren uit de boeken. Origineel verhaal waarin alle losstaande verhalen op het eind op een leuke manier samenkomen. Voor hele jonge kinderen is dit een te ingewikkeld verhaalgegeven. Oudere kinderen zullen dit boek-in-een-boek effect wel kunnen plaatsen. De tekeningen zijn in de bekende humoristische stijl die we kennen van de boeken over de Gruffalo. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ca. 5 jaar. Op de kleurrijke omslag zit Simon te lezen, temidden van allerlei figuren die in de verhalen voorkomen. Het boek dat Simon v…Lire la suite

Het lievelingsboek van Simon Snoek

Simon Snoek zit al de hele dag te lezen in zijn lievelingsboek. Het gaat over een piraat die op zijn beurt een boek vindt in een grote schatkist. Dit boek gaat dan weer over Goudlokje en de drie beren, een verhaal waarin weeral een ander boek opduikt, eentje over Ridder Roderik en de draak... Zo wordt een heel stapelverhaal opgebouwd om op het einde weer bij Simon en zijn lievelingsboek uit te komen. De figuren uit de voorgaande boeken staan dan allemaal om zijn leesstoel heen. Een echt grappig boek dat vol staat met prettige teksten op rijm. Veel verwijzingen naar verhaalsoorten allerhande en leuke kanttekeningen met bijhorende tekst. Een heel plezant boekje om kinderen te laten lachen en hun fantasie te voeden. Elk verhaal is anders voorgesteld, sommige in stripvorm, andere in kadertjes gezet en de pagina's omkranst in mooie pastelkleuren. Dit geeft veel sfeer aan dit boek. Een aanrader.


À propos de Julia Donaldson

Julia Donaldson (née le 16 septembre 1948) est un auteur britannique de littérature jeunesse.

Biographie

Après des études de théâtre et de français, Julia Donaldson a travaillé quelques années dans l'édition et l'enseignement. Elle écrit aussi des chansons pour la télévision dont l'une donnera lieu à son premier livre jeunesse publié en 1993, A Squash and a Squeeze,. L'ouvrage est traduit en français sous le titre La ferme riquiqui.

En 2011, elle occupe la position de Children's Laureate et est faite membre de l'ordre de l'Empire britannique (MBE).

En 2020, l'auteure vit à Steyning en compagnie de son mari Malcolm, pédiatre en retraite.

Bibliographie

L'auteure a publié de nombreux livres pour enfants, parmi les…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque