Livre
Néerlandais

Draak Dries en de vliegende dokters

Julia Donaldson (auteur), Axel Scheffler (dessinateur), Bette Westera (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Op de rug van Draak Dries bezoeken dokters Annelies en ridder Joris hun patiënten. Maar dan sluit de koning zijn nicht Annelies op in de toren. Hij vindt dat prinsessen geen dokter kunnen zijn. Oblong prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Dokters, Draken
Titre
Draak Dries en de vliegende dokters
Auteur
Julia Donaldson
Dessinateur
Axel Scheffler
Traducteur
Bette Westera
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Zog and the flying doctors
Éditeur
Haarlem: Gottmer, © 2016
[32] p. : ill.
ISBN
9789025766009 (hardback)

Commentaires

De vliegende dokters Annelies en Joris hebben Draak Dries om naar hun patiënten te gaan. Zo helpen zij onder meer een zieke zeemeermin die te lang in de zon gelegen heeft, een eenhoorn die twee hoorns heeft en een snipverkouden leeuw. Annelies blijkt de nicht van koning Willem Twee te zijn en haar oom vindt dat Annelies prinses moet zijn en geen dokter. Hij sluit haar op in de toren en ridder Joris en Draak Dries proberen haar te bevrijden. Oblong formaat prentenboek met kleurige illustraties in acryl, verf en inkt. De illustraties geven veel details, waardoor het verhaal een extra dimensie krijgt. Vervolg op ‘Draak Dries’* (2010), maar geheel zelfstandig te lezen. Het verhaal is goed gestructureerd, waarbij dieren die in het begin van het verhaal door de dokters geholpen worden, in het tweede deel van het verhaal ook een functie hebben. De tekst is op rijm (abab) en laat zich goed voorlezen door de ritmische vertaling van Bette Westera. Ook wordt de spanning goed opgebouwd en volgeh…Lire la suite

À propos de Julia Donaldson

Julia Donaldson (née le 16 septembre 1948) est un auteur britannique de littérature jeunesse.

Biographie

Après des études de théâtre et de français, Julia Donaldson a travaillé quelques années dans l'édition et l'enseignement. Elle écrit aussi des chansons pour la télévision dont l'une donnera lieu à son premier livre jeunesse publié en 1993, A Squash and a Squeeze,. L'ouvrage est traduit en français sous le titre La ferme riquiqui.

En 2011, elle occupe la position de Children's Laureate et est faite membre de l'ordre de l'Empire britannique (MBE).

En 2020, l'auteure vit à Steyning en compagnie de son mari Malcolm, pédiatre en retraite.

Bibliographie

L'auteure a publié de nombreux livres pour enfants, parmi les…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions