Livre
Néerlandais

De koning en de kok

Julia Donaldson (auteur), David Roberts (dessinateur), Bette Westera (traducteur)
De koning heeft honger, maar hij heeft alle koks afgekeurd. Alleen Markoen is er nog, maar hij is een angstig watje. Hij durft geen vis te vangen, geen aardappels te rooien en geen patat te frituren. Toch is de koning dik tevreden. Prentenboek met grappige kleurentekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Bang zijn
Extra subject
Koks, humor, prentenboeken
Titre
De koning en de kok
Auteur
Julia Donaldson
Dessinateur
David Roberts
Traducteur
Bette Westera
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The cook and the king
Éditeur
Haarlem: Gottmer/Becht, 2019
[32] p. : ill.
ISBN
9789025770891 (hardback)

Commentaires

‘Koning Kornelius Schrokkerderbrok was dringend op zoek naar een kei van een kok.’ Zo begint dit innemende verhaal over een koning die de maaltijden van de Pizza Koning beu is, en vervolgens een hele rij solliciterende koks (van niks) afwijst. Slechts één kok blijft over: een zelfverklaard bang watje. De koning, die geen ervaring met watjes heeft, is enthousiast en hongerig. De kok moet vis vangen, maar is daarvoor veel te bang. Daarom doet de koning het maar even voor. Bij alle vervolgopdrachten is het telkens de koning in plaats van de kok die aan de bak gaat. Als uiteindelijk de maaltijd van patatjes en gebakken vis goed in de smaak valt bij de vorst is er maar één conclusie mogelijk. Grappig prentenboek met een voor kleuters duidelijke verhaallijn, herkenbare herhalingen en een uitstekende vertaling door Bette Westera van de levendige verzen op rijm. Ook de humorvolle illustraties, die veel witruimte overlaten, horen helemaal bij dit verhaal dat Nederlandse lezers wellicht doet te…Lire la suite

À propos de Julia Donaldson

Julia Donaldson (née le 16 septembre 1948) est un auteur britannique de littérature jeunesse.

Biographie

Après des études de théâtre et de français, Julia Donaldson a travaillé quelques années dans l'édition et l'enseignement. Elle écrit aussi des chansons pour la télévision dont l'une donnera lieu à son premier livre jeunesse publié en 1993, A Squash and a Squeeze,. L'ouvrage est traduit en français sous le titre La ferme riquiqui.

En 2011, elle occupe la position de Children's Laureate et est faite membre de l'ordre de l'Empire britannique (MBE).

En 2020, l'auteure vit à Steyning en compagnie de son mari Malcolm, pédiatre en retraite.

Bibliographie

L'auteure a publié de nombreux livres pour enfants, parmi les…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions