DVD
Anglais

Anne of Green Gables 2 : the good stars

John Kent Harrison (directeur), L.M. Montgomery (antécédent bibliographique), Ella Ballentine (acteur)
Het weesmeisje Anne (bijna 13) woont bij Marilla en Matthew op de boerderij. Haar impulsieve aard brengt haar vaak in problemen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Anne of Green Gables 2 : the good stars
Directeur
John Kent Harrison
Antécédent bibliographique
L.M. Montgomery
Acteur
Ella Ballentine Sara Botsford Martin Sheen
Langue
Anglais
Titre parallèle
L.M. Montgomery's Anne of Green Gables 2
Éditeur
Just Entertainment, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
ca. 90 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8711983967489

Commentaires

Tweede deel* van een nieuwe verfilming van het klassieke kinderboek uit 1908 van Lucy M. Montgomery. Het weesmeisje Anne (opnieuw Ella Ballentine) is een paar jaar geleden geadopteerd door broer en zus Matthew en Marilla Cuthbert en woont bij hen op de boerderij op Prins Edwardeiland. Inmiddels is ze bijna dertien en krijgt te maken met zaken die bij het volwassen worden horen. Bovendien komt ze door haar fantasievolle aard en spontane gedrag soms in problemen, maar ze leert ook steeds van haar fouten. Anne heeft een haat-liefde verhouding met klasgenoot en concurrent Gilbert, die haar vriendschap met boezemvriendin Diana onder druk zet. Met haar nieuwe lerares Miss Stacy (Natalie Lisinska) krijgt ze een goede band. Emily Ashby (commonsensemedia.org) schrijft dat de film, als middelste deel in een trilogie, minder sterk is dan deel 1, maar zeker onderhoudend voor de fans. Zij geeft 4 sterren en concludeert: 'Ultimately this is a thoughtful coming-of-age story with excellent messages a…Lire la suite

À propos de John Kent Harrison

John Kent Harrison est un réalisateur, scénariste et producteur canadien. Il étudie à l'Université Colombia et au collège Appleby au Canada.

Filmographie

comme réalisateur

  • 1981 : The Way of the Willow
  • 1990 : Beautiful Dreamers
  • 1992 : City Boy (TV)
  • 1992 : The Sound and the Silence (TV)
  • 1993 : Tout pour ma fille (Whose Child Is This? The War for Baby Jessica) (TV)
  • 1994 : Les Liens de l'amour (For the Love of Aaron) (TV)
  • 1995 : Amy et Johnny (Johnny's Girl) (TV)
  • 1995 : The Ranger, the Cook and a Hole in the Sky (TV)
  • 1997 : Old Man (TV)
  • 1997 : Les Secrets du silence (What the Deaf Man Heard) (TV)
  • 1999 : Le Dernier Justicier (You Know My Name)…En lire plus sur Wikipedia