Livre
Néerlandais

Wonderland : young adult kerstverhalen

Jennefer Mellink (auteur), Jen Minkman (auteur), Chinouk Thijssen (éditeur intellectuel)
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Bundel met tien korte romantische verhalen in verschillende genres, zoals fantasy en thriller, die zich afspelen rond de kerstperiode.
Sujet
Kerstmis
Titre
Wonderland : young adult kerstverhalen / Jennefer Mellink, Jen Minkman, Chinouk Thijssen [e.a.] ; tekstredactie Chinouk Thijssen [e.a.]
Auteur
Jennefer Mellink Jen Minkman
Éditeur intellectuel
Chinouk Thijssen
Dessinateur
Emmy Van Ruijven
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Den Haag]: Dutch Venture Publishing, 2017
358 p. : ill.
ISBN
9789492585059 (paperback)

Commentaires

Bundel met tien korte verhalen van jonge, bekende Nederlandse en Belgische Young Adult-auteurs, die zich allemaal afspelen rondom de kerstperiode. Elke schrijfster geeft haar eigen stijl en invulling aan haar werk en de verhalen zijn in verschillende genres geschreven, waardoor er voor iedere jongere een mooi verhaal in het gewenste genre te vinden is. Ondanks de uiteenlopende settingen speelt romantiek in elk verhaal een belangrijke rol. Doordat de verhalen vrij kort zijn (rond de veertig pagina’s), lezen ze vlot weg, maar is er minder ruimte om de personages en de omgeving helemaal uit te werken. Hierdoor mist soms de mogelijkheid om helemaal met de hoofdpersonages mee te kunnen leven. Vanwege de kerstsfeer in de verhalen is het boek ideaal om te lezen in de koude wintermaanden. Het winterse omslag en de mooie illustraties van Emmy van Ruijven dragen hier zeker aan bij. Vanaf ca. 15 jaar.