Livre
Anglais
De wederwaardigheden van het echtpaar Harry en Emma Clifton, haar broer Sir Giles Barrington en hun familie in de periode 1970-1978.
Titre
Cometh the hour
Auteur
Jeffrey Archer
Langue
Anglais
Éditeur
London: Macmillan, 2016
419 p.
ISBN
9781447252191 (hardback)

Plusieurs langues:

Commentaires

In 1970 kan een smaadproces in Londen ertoe leiden dat Emma Clifton, bestuursvoorzitter van het familiebedrijf, moet terugtreden. Haar man Harry, zeer succesvol schrijver, steekt veel energie in het vrij krijgen van een Russische dissident, genomineerd voor de Nobelprijs voor Literatuur. Hun zoon Sebastian, bestuursvoorzitter van een bank, is verliefd op een vrouw van Indiase afkomst die door haar ouders zal worden uitgehuwelijkt. Het lukt Emma’s broer Sir Giles Barrington de Oost-Duitse tolk op wie hij verliefd is naar Engeland te halen, maar is ze wel of niet een spion? Zijn ex-vrouw probeert haar financiële problemen heel creatief op te lossen. De Britse, in de adelstand verheven bestsellerauteur en ex-politicus (1940) zat 2001-03 gevangen wegens meineed. Dit zesde deel van de populaire ‘Clifton chronicles’ volgt op ‘Mightier than the sword’*, het slotdeel 7 is ‘This was the man’ getiteld. Ook nu is het verhaal heel smakelijk en boeiend en geeft een prima tijdsbeeld. De subplots zi…Lire la suite

À propos de Jeffrey Archer

CC-BY-SA-3.0 - Image by Original téléversé par Therainmaker sur Wikipédia anglais.

Jeffrey Archer, né le 15 avril 1940 à Londres, baron Archer de Weston-super-Mare, est un écrivain, dramaturge et ancien homme politique britannique.

Il est membre du Parlement pour le Parti conservateur et devient pair à vie en 1992.

Sa carrière politique est parsemée de plusieurs scandales et controverses ; elle prend fin quand il est reconnu coupable de parjure dans une de ces affaires et est emprisonné.

Il est le mari de Mary Archer, scientifique reconnue de l'énergie solaire.

Outre son activité politique, il est connu comme romancier et nouvelliste.

Biographie

Jeunesse

Il naît au Maternity Hospital de la Cité de Londres. Sa famille quitte Londres quand il n'est âgé que de deux semaines pour la ville côtière de Weston-super-Mare dans le Somerset où il passe presque …En lire plus sur Wikipedia