Livre
Néerlandais

Prins Mopperkous

Jeanne Willis (auteur), Tony Ross (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Het verwende prinsje Mopperkous is nooit tevreden. Hij schreeuwt en snauwt tegen iedereen en krijgt altijd zijn zin. De lakeien en bedienden houden het voor gezien en vertrekken. Prentenboek met humoristische waterverfillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Prins Mopperkous
Auteur
Jeanne Willis
Dessinateur
Tony Ross
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Prince Charmless
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: De Vries-Brouwers, 2012
[24] p. : ill.
ISBN
9789053417171 (hardback)

Commentaires

Het verwende prinsje Mopperkous is nooit tevreden. Hij schreeuwt en snauwt tegen iedereen en krijgt altijd zijn zin. De lakeien en bedienden die hem op zijn wenken bedienen, hebben er op een dag meer dan genoeg van en vertrekken. Nu moet het prinsje zichzelf leren redden. Vrolijk prentenboek met cartoonachtige waterverfschilderingen die het merendeel van de pagina’s beslaan. De frisse kleuren van de met zwarte lijnen geaccentueerde illustraties en de humoristische details geven het verhaal een extra dimensie. In de beknopte één- tot vierregelige tekst die onder de afbeeldingen staat, schetst de auteur een levendig beeld van een recalcitrant knaapje zonder manieren. Het verhaal is geschreven in de tegenwoordige tijd en leest prettig voor. De succesvolle auteur en illustrator hebben in de loop der jaren hun sporen verdiend en hebben samen menig prentenboek uitgegeven. In Nederland verscheen onder meer ‘Wie gaat er mee naar het feest?’*, ‘Binkie Buikschuiver’ (2009) en ‘Brutale Bruno’ (2…Lire la suite

Prins Mopperkous

Prins Mopperkous is een echt ettertje. Hij is nooit tevreden en maakt het paleispersoneel het leven zuur. Zo erg zelfs dat ze allemaal het paleis verlaten. Aangezien de koning en de koningin hun handen vol hebben met regeren, besluiten ze dat het misschien tijd wordt dat de kleine prins zelf dingen leert doen. De kleine prins beleeft in het begin plezier aan al die karweitjes, hij vergeet zelfs te mopperen. Hij lijkt wel een ander kind. Alhoewel ... Eigenlijk vertellen de illustraties veel meer dan de tekst. De humor zit voornamelijk in de prenten en verhindert dat het verhaal belerend overkomt. Grappig en overduidelijk voor de vele kleine prinsjes en prinsesjes onder ons.