Livre
Néerlandais

Voor de leeuwen : literaire thriller

Jan Costin Wagner (auteur), Gerda Meijerink (traducteur)
Titre
Voor de leeuwen : literaire thriller
Auteur
Jan Costin Wagner 1972-
Traducteur
Gerda Meijerink
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Im Winter der Löwen
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Cossee, 2010
299 p.
ISBN
9789059362789 (paperback)

Commentaires

De Finse commissaris Kimmo Joentaa uit Turku rekent op rustige kerstdagen. Als echter een patholoog anatoom en een poppenmaker uit Helsinki worden vermoord, moeten hij en zijn collega’s de dader(s) zien te vinden. De aanslag op een bekende televisiepresentator is voor Joentaa het aanknopingspunt om de moorden op te lossen. Een tweede verhaallijn is de onverwachte komst van een vrouw, Larissa, die na een aangifte een relatie met Kimmo krijgt. Binnen deze verhaallijnen krijgt de lezer, in brokstukjes en in omfloerste zinnen, inzicht in het waarom van de aanslagen. Met een veelheid aan Finse namen is het even wennen om alle personen uit elkaar te houden; gaandeweg worden de hoofdrolspelers herkenbaarder. Het verhaal en de plot zijn origineel. De dialogen zijn niet zo sterk omdat er om de haverklap "zei Kimmo", "zei Larissa", "zei Sundström" etc. wordt gebruikt en dat vier, vijf keer op een bladzijde. Toch een aanrader, al was het alleen maar omdat Kimmo Joentaa de zoveelste Scandinavisch…Lire la suite

À propos de Jan Costin Wagner

Jan Costin Wagner, né le 13 octobre 1972 à Langen, est un écrivain allemand, auteur de roman policier.

Biographie

Jan Costin Wagner est titulaire d'une licence d'allemand et d'histoire de l’Université de Francfort-sur-le-Main, avec une thèse sur Adalbert Stifter.

Ses romans ont pour cadre la Finlande, d’où sa femme est originaire.

Son roman intitulé Le Silence est adapté au cinéma en 2010 par Baran bo Odar sous le titre Il était une fois un meurtre.

Œuvre

Romans

Série Kimmo-Joentaa

  1. Lune de glace, Gallimard, coll. « Série noire », 2…En lire plus sur Wikipedia