Livre
Néerlandais

Max op de fiets

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Max is heel blij met zijn nieuwe fiets, die hij aan iedereen laat zien. Maar dan ziet hij een steen op de weg niet. Prentenboek met eenvoudige gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Fietsen
Titre
Max op de fiets
Auteur
Guido Van Genechten
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2007
[18] p. : ill.
ISBN
9789044806946 (hardback)

Commentaires

Max heeft een nieuwe fiets gekregen en wil hem gelijk uitproberen. De fiets (een driewieler) heeft een stoere toeter die Max telkens laat horen als hij iemand tegenkomt. De zusjes Milli en Molli, Emiel, Victor en Piep bewonderen allemaal zijn fiets. Als Max een kei op de weg te laat ziet, vallen hij en zijn fiets hard op de grond. Vrolijk peuterboekje met vele herkenningsmomenten voor oudste peuters en kleuters. De aangeklede dieren zijn allemaal verschillend, kunnen goed met elkaar opschieten, staan voor elkaar klaar en leven met elkaar mee. Dat Max zijn tranen snel vergeet om weer verder te rijden, zal ook veel herkenning oproepen. Of wellicht een pedagogisch opstekertje zijn voor peuters en kleuters die maar blijven huilen. De in acrylverf en collagetechniek gemaakte prenten zijn kleurrijk, vrolijk en herkenbaar. Max is bekend van 'Max in de speeltuin', 'Max zoekt zijn vriendjes', 'Max en de maan'. Vanaf ca. 2 jaar.

Max op de fiets

Max is de bezitter van een nieuwe fiets en hij is reuzetrots. Hij komt al zijn vriendjes tegen en is fier en stoer. De figuurtjes zijn heel stereotiep afgebeeld en de afbeeldingen stralen weinig beweging uit. Het verhaal is nogal voorspelbaar en je krijgt een beetje een déjà-vugevoel bij het zoveelste Max-avontuur. Dit is een leuk boekje in de Max-reeks en daarmee is het een beetje gezegd.