Livre
Néerlandais

Max gaat sporten

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Max en zijn vrienden sporten in het park. Prentenboek met eenvoudige schilderingen in sprekende kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Max gaat sporten
Auteur
Guido Van Genechten
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2007
[20] p. : ill.
ISBN
9789044807387 (hardback)

Commentaires

Een boek uit een reeks over Max en zijn vrienden, waarin Max gaat sporten. Max doet het voor, ze bewegen op muziek en maken tenslotte een hoge toren door op elkaar te klimmen. Een bijna vierkant prentenboek, waarin iedere illustratie op twee pagina's afgebeeld staat. De teksten staan bovenaan de pagina's, zijn goed (voor) te lezen en bevatten veel dialoog. De kleurige afbeeldingen geven een goed beeld van het thema. Er is niet echt sprake van een verhaal, maar meer van een opeenvolging van situaties. Gedrukt in een quasi schrijfletter op dik, glanzend papier. Voor kinderen vanaf ca. 3 jaar een boek om samen te bekijken en natuurlijk ook te bewegen.

Max gaat sporten

Max gaat sporten, want het is leuk en je wordt er fit van. Zijn radiootje moet ook mee. Al snel komen al Max zijn vriendjes eraan. Max zet de muziek aan en doet de oefeningen voor. Op het einde maken ze allemaal samen een grote toren. Een prentenboek met Max in de hoofdrol. De eenvoudige, gekleurde illustraties vullen telkens een dubbele bladzijde. De figuren zijn dik zwart omlijnd en de vlakken met felle kleuren ingekleurd. De personages zijn nogal houterig voorgesteld. Enkele korte zinnetjes beschrijven het gebeuren. Het is een vrolijk en herhenbaar verhaal, maar enige vorm van originaliteit ontbreekt in zowel tekst als illustraties. Misschien wel leuk om de oefeningen eens te doen: armen strekken, benen buigen, als een kikker springen en op één been gaan staan.