Easy reading
Néerlandais
Geronimo Stilton werkt voor een krant. Als hij hoort dat het kantoor te weinig geld heeft, verkoopt hij zijn huis. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Armoede, Daklozen
Niveau de lecture
AVI M3, AVI 2
Titre
Mijn huis te koop! / tekst Geronimo Stilton ; omgeschreven door Emy Geyskens en Juliëtte Rosenkamp ; illustraties Danilo Loizedda en Christian Aliprandi
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Danilo Loizedda Christian Aliprandi
Traducteur
Loes Randazzo
Adaptateur
Emy Geyskens Juliëtte Rosenkamp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Geronimo cerca casa
Éditeur
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2018
117 p. : ill.
ISBN
9789085924975 (hardback)

Plusieurs formats:

Commentaires

De bekende muis Geronimo Stilton werkt op de redactie van de krant. Als hij hoort dat het kantoor te weinig geld heeft, verkoopt hij zijn huis. Maar het is een list van Rattie Ratmuis. Geronimo moet de stille basketballer Stef interviewen om zijn huis terug te krijgen, maar dat is een bijna onmogelijke opgave. De vlot lezende zinnen beginnen ieder op een nieuwe regel. Ze hebben geen hoofdletters, wel leestekens. Van de tekst is het merendeel gedrukt in een duidelijke, schreefloze letter. De visuele effecten zijn minder extreem dan in de gebruikelijke boeken. Soms worden woorden met meer lettergrepen gescheiden door een streepje (bijvoorbeeld op-staan). De muis is zowel de hoofdpersoon als de schrijver van de boeken. Er zijn veel personages en gebeurtenissen voor een eerste leesboek. Ook zijn sommigen voor de doelgroep te hoog gegrepen. In het boek zijn regelmatig drukke paginagrote kleurenillustraties die het verhaal prima ondersteunen. Het verhaal eindigt met een wijze les. Onderdeel…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions