Easy reading
Néerlandais
In het meer zit een eng beest. Geronimo gaat op onderzoek uit. Maar is dat beest wel echt? Vanaf ca. 7 jaar.
Extra subject
Taalpunt
Niveau de lecture
AVI M3, AVI 2
Titre
Het beest in het meer
Auteur
Geronimo Stilton
Adaptateur
Juliette Rosenkamp
Traducteur
Loes Randazzo
Dessinateur
Claudio Cernuschi Giuseppe Di Dio
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il mostro di Lago Lago
Éditeur
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2019
57 p. : ill.
Note
Vereenvoudigde versie van Het monster van Lago Lago
ISBN
9789085925163 (hardback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Geronimo Stilton wordt door zijn opa naar een meer gestuurd waar een vreemd beest is ontdekt. Hij moet een artikel en een foto voor zijn krant maken. Maar bestaat dat beest echt of is het verzonnen door de hoteleigenaar en de redacteur van een roddelblad? Er worden geen hoofdletters in de korte zinnen gebruikt en de tekst bevat vooral eenlettergrepige woorden. De meerlettergrepige woorden, vooral namen van personen, zijn in rood en groen afgedrukt. De tekst is in een ruime bladspiegel gezet, waarbij veel regels wit zijn gebruikt. Door de vele tekeningen, tekeningetjes en briefjes in een kader ziet het er erg aantrekkelijk uit. Het verhaal eindigt met vijf vragen en een inhoudsopgave. Dit deeltje uit de ‘Makkelijk lezen’-serie* rondom Geronimo en zijn grote muizenfamilie is een vereenvoudigde uitgave van ‘Het monster van Lago Lago’*. Het door de uitgever vermelde niveau AVI-M3 is niet officieel vastgesteld. Vanaf ca. 7 jaar.

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions