Livre
Néerlandais

Hap hap

Geronimo Stilton (auteur), Juliëtte Rosenkamp (adaptateur)
Geronimo houdt van lekker eten. Maar zijn koelkast is leeg. Hij gaat op stap om wat te halen. Samenleesboek op AVI-Start en hoger. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Voeding
Niveau de lecture
AVI Début, AVI 1
Titre
Hap hap
Auteur
Geronimo Stilton
Adaptateur
Juliëtte Rosenkamp
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2019
[32] p. : ill.
ISBN
9789085925323 (hardback)

Commentaires

De muis Geronimo Stilton houdt van lekker eten, maar zijn koelkast is leeg. Vervolgens vertelt Geronimo (ik-figuur) wat hij allemaal gaat doen: appels plukken bij zijn oom, eten in een restaurant, picknicken met zijn familie of een taart bakken voor zijn vriendin. Samenleesboekje met op de linkerbladzijde een paar woorden op, volgens het omslag, leesniveau AVI-Start. Dit leesniveau is echter niet officieel door Cito gemeten. Op de rechterbladzijde staat wat meer tekst die is te lezen door een ervaren lezer. De roodgedrukte woorden van de linkerbladzijde komen terug in de tekst op de rechterpagina. Deze duidelijk gedrukte tekst is op rijm, maar dat loopt niet altijd even soepel. Geïllustreerd met vrolijk gekleurde pentekeningen, omlijnd in een rode, ronde vorm, in de bekende Geronimo Stiliton-stijl. Achterin het boekje staat een recept van een kaastosti. Daar staat ook een overzicht van de belangrijkste woorden die in het verhaal voorkomen. In dezelfde opzet verscheen o.a. 'Op weg : ik…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions