Livre
Néerlandais

Fantasia. XV, Het leger der onzichtbaren

Geronimo Stilton (auteur), Silvia Bigolin (dessinateur), Carla Debernardi (dessinateur)
Een onzichtbaar leger wil Fantasia vernietigen. Alleen de Imperium Kroon kan het rijk redden. Maar deze kroon is verborgen op een ver en ontoegankelijk eiland. Kunnen Geronimo en zijn vrienden de kroon vinden? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Fantasia. XV, Het leger der onzichtbaren / Geronimo Stilton ; ill. Silvia Bigolin, Carla Debernardi [e.a.]
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Silvia Bigolin Carla Debernardi
Traducteur
Loes Randazzo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
L'impero della Fantasia
Éditeur
Mechelen: Baeckens Stilton, 2020
317 p. : ill. ; 3D-bril
ISBN
9789059248540 (hardback)

Commentaires

Geronimo Stilton, uitgever van de Wakkere Muis, Ridder zonder vrees of blaam, beleeft weer een avontuur in Fantasia. De Schitterende Steen, die het rijk beschermt tegen het kwaad, is gestolen. Een leger van onzichtbaren rukt op om Fantasia te vernietigen. De Imperium Kroon kan het rijk redden, maar die ligt verborgen op een ver en ontoegankelijk eiland. Geronimo gaat die zoeken met Alina, dochter van koningin Florina en haar tijger en Lorian, een drakentemmer en zijn draak. Ze worden geholpen en tegengewerkt en niet iedereen is wat hij of zij lijkt te zijn. Het wat magere spannende verhaal leest als een achtbaan. De vele grote en kleine stripachtige, ietwathouterige illustraties vormen een geheel met de tekst. Wisselend perspectief, lettertypes variërend in grootte, kleur en vorm. De toon is opgewonden, het woordgebruik populair (‘Gi-ga-geitenkaas’, ‘fantasiastisch’ en namen als ‘Soldaat Huilebalk’). Korte en lange zinnen, ruime bladspiegel. Met een kartonnen sleutel om een geheime bo…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions