Livre
Néerlandais

Fantasia. XIII, Het drakeneiland

Geronimo Stilton (auteur), Silvia Bigolin (dessinateur), Alessandro Muscillo (dessinateur)
Vijf prinsesjes van Fantasia zijn ontvoerd door heks Dondersteen. Ze kunnen alleen bevrijd worden met behulp van de speciale gaven van vijf draken. Geronimo reist naar Dragonera om deze bijzondere draken te vinden. Met 3D-bril.
Titre
Fantasia. XIII, Het drakeneiland
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Silvia Bigolin Alessandro Muscillo Ivan Bigarella
Traducteur
Loes Randazzo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Undicesimo viaggio nel regno della Fantasia : l'isola dei draghi
Éditeur
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2018
313 p. : ill. + 3D-bril
ISBN
9789085924999 (hardback)

Commentaires

Geronimo Stilton, muis en uitgever, komt onverwacht terug in Fantasia, waar vijf prinsesjes ontvoerd zijn door heks Dondersteen. Geronimo verzamelt al zijn moed om als ‘Ridder zonder vrees en blaam’ de prinsesjes te gaan redden. Volgens een legende lukt dit alleen met de hulp van vijf draken die over speciale eigenschappen beschikken. Geronimo reist naar Dragonera om deze bijzondere draken te vinden en samen de heks te verslaan. Drukke bladspiegel met gebruik van woorden en zinnen in een afwijkende typografie om de betekenis van een woord of zin te versterken. Rijk geïllustreerd met vaak paginagrote kleurenillustraties. Het verhaal, waarin veel is ingevuld en weinig aan de verbeelding wordt overgelaten, is gemaakt volgens een vaste formule. De lezer wordt uitgenodigd actief met het boek aan de slag te gaan door gebruik van geurplaatjes, een geheimschrift, 3D-illustraties en zoekplaten. Ingedeeld in hoofdstukken. Bevat een landkaart. Het geheel is uitnodigend vormgegeven. Met 3D-bril*…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions