Easy reading
Néerlandais
Geronimo (ik-figuur) gaat op zoek naar een kasteel. Het ligt in een heel eng bos. Wat staat hem binnen te wachten? Iets engs of ook iets leuks? Verhaal in korte zinnen en met eenvoudige woorden. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Zoektochten
Extra subject
Taalpunt
Niveau de lecture
AVI 3, AVI E3
Titre
Een sleutel voor elk slot
Auteur
Geronimo Stilton
Adaptateur
Juliëtte Rosenkamp
Traducteur
Loes Randazzo
Dessinateur
Alessandro Muscolo Christian Aliprandi
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il Castello delle 100 storie
Éditeur
[Mechelen]: De Wakkere Muis, © 2020
116 p. : ill.
ISBN
9789085925453 (hardback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Geronimo is met zijn zus Thea en neef Klem op zoek naar een kasteel met een tuin vol rozen in een eng bos. Het is gebouwd door Willem van Knaag voor zijn liefje. Wanneer ze het kasteel gevonden hebben, proberen ze binnen te ontdekken wie dat was. Ze vinden een bos met honderd sleutels met een puzzel erbij. Pas de laatste sleutel, die toegang geeft tot een geheime kamer, geeft ook de naam prijs van dat geheimzinnige liefje van Willem van Knaag. Boek van en over de wereldberoemde muis dat ongetwijfeld in behoefte zal voorzien. Dit is de Makkelijk Lezen-versie* van 'Het kasteel van de 100 verhalen'** (2015), maar met minder moeilijke woorden en kortere zinnen. Geschreven in de ik-vorm vanuit Geronimo. De opmaak is zoals we dat van de andere Stilton boeken gewend zijn: een aantrekkelijke bladspiegel met verschillende typografieën in meerdere kleuren en grappige, originele kleurenillustraties die het verhaal aanvullen. Ook zijn er diverse kaders met leuke weetjes, die soms voor de doelgroe…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions