Livre
Néerlandais

Hoog spel

Gerard Van Gemert (auteur), Sanne Miltenburg (dessinateur)
Aan het einde van het seizoen moet de tweeling Zahra en Nikki helpen om te voorkomen dat hun hockeyteam degradeert. Ondertussen moet Zahra voor haar plaats in jong oranje vechten. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Hoog spel
Auteur
Gerard Van Gemert
Dessinateur
Sanne Miltenburg
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2009
153 p. : ill.
ISBN
9789044810578

Commentaires

Hockey is een van de toonaangevende sporten in Nederland, en is dan ook geen onbekend onderwerp in de jeugdliteratuur. Hoog spel verschijnt in de reeks 'De hockeytweeling', die het verhaal vertelt van de tweelingzussen Zahra en Nikki, die gebeten zijn door de hockeysport. In Hoog spel staat hun team HCA voor enkele erg belangrijke wedstrijden: de ploeg dreigt immers gedegradeerd te worden, en de zussen moeten er alles aan doen om dat te vermijden. Zahra, de meest getalenteerde van de twee, wordt ondertussen geselecteerd voor het nationale jeugdhockeyelftal. Daar wordt echter heel wat meer van haar verwacht en ze beseft terdege dat ze alles uit de kast zal moeten halen om een basisplaats af te dwingen in het nationale team. Uiteraard zijn er ook de nodige liefdesperikelen. Zo is Zahra verliefd op Jelle. Zijn ex-vriendinnetje kan hun breuk echter moeilijk verteren, wat het er niet gemakkelijker op maakt voor Zahra. Dat er een nieuw buurmeisje in de wijk komt wonen, maakt a…Lire la suite
Aan het einde van het seizoen moet de tweeling Zahra en Nikki helpen om te voorkomen dat hun hockeyteam degradeert. Zahra moet het niveau van jong oranje zien bij te benen en de zusjes ontdekken het geheim van hun nieuwe buurmeisje. Tweede deel in de serie 'De hockeytweeling'*. Samen met de verliefdheid van Zahra en de acties van een jaloerse klasgenoot voldoende basis om een pakkend verhaal te schrijven voor hockey/sportliefhebbers. Toch blijft het geheel wat tam: de dames zijn erg braaf en de spanning loopt nergens hoog op. De 22 hoofdstukken worden aangegeven met een hockeysilhouette, ondersteund door eenvoudige zwart-witprenten die weinig toevoegen. De tekst is eenvoudig: veel directe rede en weinig moeilijke woorden vormen korte alinea’s met voldoende witruimte. Het omslag is (in tegenstelling tot de uitgave van het eerste deel) voorzien van een foto en het verhaal wordt ingeleid door Tom van ’t Hek en afgesloten met een vooruitblik op deel drie. Vanaf ca. 10 jaar.

Suggestions