Bande dessinée
Néerlandais

Wij zijn de Weerwolfwezen

Gerard Leever (auteur), Paul Van Loon (concepteur)
De Weerwolfwezen willen graag 's nachts spelen. Maar Moema, de baas van het weeshuis, vindt dat geen goed idee. Zijn de Weerwolfwezen Moema te slim af? Verhalen in stripvorm. AVI-E4. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Weerwolven
Niveau de lecture
AVI E4, AVI 5
Titre
Wij zijn de Weerwolfwezen / door Gerard Leever ; naar een idee van Paul van Loon
Auteur
Gerard Leever
Concepteur
Paul Van Loon 1955-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2019
[24] p. : ill.
ISBN
9789048736645 (hardback)

Commentaires

Zes weerwolfwezen, bekend uit de Dolfje Weerwolfje-boeken, beleven avonturen onder streng toeziend oog van Moema, hun pleegmoeder en baas van het weeshuis. De wezen proberen hun pleegmoeder te slim af te zijn, maar door sluwheid van Moema of onhandigheid van de weerwolfwezen loopt dat vaak anders af dan bedacht. In totaal zijn er 21 avonturen van elk een pagina met uiteraard ook een strip gerelateerd aan de bedenker. Opvallend is het taalgebruik waarbij in elk avontuur veel woorden eindigen op ‘ski’ (datski, leesfeestski en maanski.) Het boek maakt onderdeel uit van de reeks ‘AVI-lezen met Paul van Loon’. Naast een moppenboek en twee toneelleesboeken is er ook een andere strip ‘Echte boeven?’ (AVI-E3)*. Geschikt voor liefhebbers van stripverhalen, minder gretige lezers en uiteraard fans van het werk van Paul van Loon, alhoewel het merendeel van dit boek voor rekening komt van de illustrator. Geslaagde vorm om kinderen te laten lezen, AVI-E4. Vanaf ca. 7 jaar.

À propos de Gerard Leever

CC BY-SA 4.0 - Image by Agaath

Gerard Leever (né en 1960) est un auteur de bande dessinée néerlandais connu sous son pseudonyme Gleever.

Créateur du premier journal en bande dessinée publié aux Pays-Bas, Gleevers Dagboek, Gleever est cependant surtout connu pour ses œuvres destinées à la jeunesse, si populaire aux Pays-Bas qu'elles lui ont valu le surnom de « Parrain de la bande dessinée jeunesse néerlandaise ».

Biographie

Distinction

  • 2006 : Prix Stripschap, pour l'ensemble de son œuvre

Notes et références

Annexes

Bibliographie