Titre
Onzichtbaar
Auteur
Deon Meyer
Traducteur
Martine Vosmaer Karina Van Santen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Afrikaans
Titre original
Onsigbaar
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2012
358 p. : ill.
ISBN
9789400500020 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

De originele versie van Deon Meyers Onzichtbaar verscheen in 2007 onder de titel Onsigbaar. Na het megasucces van 13 uur, uitgeroepen tot thriller van het jaar 2012, lag het voor de hand dat de romans van Meyer nu in versneld tempo vertaald zullen worden. Onzichtbaar geeft een gedegen inzicht in het oeuvre van deze Zuid-Afrikaanse grootmeester in het misdaadgenre: het is nu eens niet een Benny Griessel-verhaal (de vaste speurder-politieman in de whodunit-romans van Meyer), maar een roman die nadrukkelijk focust op de psychologie van de personages.
Vertellende ik-figuur is Lemmer, een bodyguard die de opdracht krijgt Emma le Roux te beschermen. Waarom Emma een beroep heeft gedaan op de diensten van een bodyguard, wordt van bij de aanvang van de roman duidelijk gemaakt: ze vreest voor haar leven nadat ze op televisie een zekere Cobus heeft gezien die gezocht wordt en in wie ze haar verdwenen broer Jacobus meende te herkennen. Haar telefoontje naar de ver…Lire la suite
De rijke Emma le Roux is vastbesloten haar twintig jaar geleden verdwenen broer te vinden. Als zij wordt overvallen, huurt zij Lemmer in als bodyguard. Samen volgen ze een spoor dat hen naar de binnenlanden van Zuid-Afrika leidt. Maar een onbekende wil absoluut verhinderen dat zij iets vinden en er volgen diverse aanslagen. Spannend en knap opgebouwd verhaal (oorspronkelijk uit 2007, maar nu vertaald) dat zich net als de andere boeken van deze schrijver afspeelt in Zuid-Afrika met veel aandacht voor de geografie, geschiedenis en milieuaspecten van het land. Hoofdpersoon is de sympathieke Lemmer die moeite heeft met zijn eigen temperament, veroordeeld is na doodslag, maar superloyaal is naar zijn werkgever en klant. Als lezer voel je je sterk verbonden met hem waardoor je het boek niet makkelijk weg zult leggen. Het taalgebruik is niet moeilijk, het boeiende verhaal knap opgebouwd met veel spanningselementen en onderhoudend tot het eind. Normale druk.

À propos de Deon Meyer

CC BY 3.0 - Image by Krimidoedel

Deon Meyer, né le 4 juillet 1958 à Paarl, est un scénariste, réalisateur et auteur de romans policiers sudafricain. Il écrit en afrikaans.

Biographie

Deon Meyer passe son enfance à Klerksdorp, dans la province du Nord-Ouest, région des mines d'or. Il fait ses études à l'université de Potchefstroom, avant de travailler comme journaliste pour Die Volksblad, quotidien afrikaner de Bloemfontein. Il est ensuite correspondant de presse, puis rédacteur en publicité.

Son premier roman paraît en 1994, mais il n'est pas traduit en anglais. Ses œuvres suivantes sont traduites dans plusieurs langues. Elles reflètent la diversité culturelle de l'Afrique du Sud contemporaine, ses tensions et ses efforts pour vaincre le sous-développement. Publié en afrikaans[pas clair] en 1996, …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions