Koorts : de memoires van Nicolaas Storm over het onderzoek naar de moord op zijn vader

Deon Meyer (auteur), Karina Van Santen (traducteur), Martine Vosmaer (traducteur)

Koorts : de memoires van Nicolaas Storm over het onderzoek naar de moord op zijn vader

Genre:
Nadat een besmettelijk virus bijna de gehele wereldbevolking heeft uitgeroeid, proberen Willem Storm en zijn 13-jarige zoon in Zuid-Afrika een nieuwe leefgemeenschap te stichten wat geen eenvoudige opgave blijkt.
Sujet
Zuid-Afrika
Titre
Koorts : de memoires van Nicolaas Storm over het onderzoek naar de moord op zijn vader
Auteur
Deon Meyer
Traducteur
Karina Van Santen Martine Vosmaer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Afrikaans
Titre original
Koors
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2017
544 p.
ISBN
9789400508262 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Koorts

Eerste zin. Ik wil je vertellen over de moord op mijn vader.

Een ongewone Deon Meyer: in een uitgestorven, apocalyptisch Zuid-Afrika levert een jongen een strijd op leven en dood om, samen met zijn vader, een vrouw te redden. Jaren later wordt hij nog altijd gekweld door de moord op zijn vader en de schuld van zijn moeder. Een Bijbels epos dat aan het beste van Stephen King doet denken, doordrongen van overlevingsdrang, pijn en loutering.

****

Bruna (oorspronkelijke titel: Koors), 544 blz., € 22,50.

Een uiterst besmettelijk virus (‘Koorts’) veroorzaakt bijna de totale uitroeiing van de wereldbevolking. Slechts vijf procent van de mensen op aarde zal de pandemie en haar gevolgen overleven. Willem Storm en zijn dertienjarige zoon Nico overleven de Koorts. Vader Storm wil in Zuid-Afrika een nieuwe leefgemeenschap stichten; dat blijkt geen eenvoudige opgave. Het boek, bestaande uit bijna 540 pagina’s en 120 korte hoofdstukken, bevat de memoires van zoon Nico, inmiddels in de veertig. Vooral de moord op zijn vader blijft na al die jaren aan Nico knagen. Dit keer dus geen echte thriller van de succesvolle Zuid-Afrikaanse auteur (1958), geen Bennie Griessel of andere bekenden uit eerdere boeken. Weliswaar geen echte thriller maar desalniettemin zeer spannend, met diverse moorden en misdaden, en met een mooie plot. Kortom, een meesterlijke vertelling over onderlinge relaties, de drang te overleven en het opbouwen van een nieuwe wereld. Verrassend en goed voor 4 sterren in de VN Detective…Lire la suite

À propos de Deon Meyer

CC BY 3.0 - Image by Krimidoedel

Deon Meyer, né le 4 juillet 1958 à Paarl, est un scénariste, réalisateur et auteur de romans policiers sudafricain. Il écrit en afrikaans.

Biographie

Deon Meyer passe son enfance à Klerksdorp, dans la province du Nord-Ouest, région des mines d'or. Il fait ses études à l'université de Potchefstroom, avant de travailler comme journaliste pour Die Volksblad, quotidien afrikaner de Bloemfontein. Il est ensuite correspondant de presse, puis rédacteur en publicité.

Son premier roman paraît en 1994, mais il n'est pas traduit en anglais. Ses œuvres suivantes sont traduites dans plusieurs langues. Elles reflètent la diversité culturelle de l'Afrique du Sud contemporaine, ses tensions et ses efforts pour vaincre le sous-développement. Publié en afrikaans[pas clair] en 1996, …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions