Titre
Icarus
Auteur
Deon Meyer
Traducteur
Martine Vosmaer Karina Van Santen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Afrikaans
Titre original
Ikarus
Éditeur
Amsterdam: Bruna, 2015
375 p.
ISBN
9789400506152 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Spanning IN het najaar

Een man die van lichaam naar lichaam kan springen, een advocaat zonder scrupules, een flik aan de drank, een misdaadjournaliste die afzwaait en een antieke redenaar: keuze te over aan personages voor spannende boeken. Een selectie uit het overvloedige thrilleraanbod van het najaar.

1

Een Brusselse flik in Antwerpen

Vlaamse politieverhalen blijven het goed doen. Jef Geeraerts en Pieter Aspe plaveiden de weg en velen sprongen op de kar. De beste is Toni Coppers, die vorig jaar nog de Hercule Poirotprijs voor het beste Vlaamse misdaadverhaal won met Dood water. Een dertiendelige tv-reeks is ingeblikt en wordt in het voorjaar van 2016 op VTM uitgezonden. Daarin speelt Hilde De Baerdemaeker de rol van Liese Meerhout, een Brusselse flik in Antwerpen die met haar team 't Stad vrijwaart van criminele elementen.

De vleermuismoorden is de negende in de reeks. Dit is alweer een politieroman waarin niet alleen het verhaal maar ook de personages de nodige aandacht krijgen. Een busje met Britse zakenlui verongelukt op de Frankrijklei. Geen gewoon ongeval, natuurlijk. Er volgen meer verontrustende sterfgevallen, allemaal van politiemensen of rechters. Ook Liese wordt bedreigd zodat ze moet onderduiken in een hotelletje in de schaduw van de kathedraal.

Lire la suite
Op 17 december 2012 wordt in het duingebied Blouberg bij Kaapstad het lijk ontdekt van de al drie weken vermiste jonge internetondernemer Ernst Richter. Als hij gewurgd blijkt te zijn, worden rechercheurs Bennie Griessel en Vaughn Cupido ingeschakeld. Veel wijst naar Richters bedrijf, de omstreden website en app Alibi.co.za, waar (potentiële) overspelplegers tegen betaling een vals alibi kunnen kopen via hotel- en telefoonrekeningen, vliegtickets en kassabonnen. Het onderzoek wordt bemoeilijkt doordat Bennie, die nu twee jaar droogstaat als alcoholist, een terugval heeft omdat hij hoorde dat een collega zelfmoord pleegde, en Vaughn verliefd wordt op de verdachte operationeel manager van Alibi. De Zuid-Afrikaanse thrillerauteur (1958) schrijft naast losse romans ook de serie rond Bennie Griessel, waarvan dit deel 5 is. De heel actuele, realistische, goed vertaalde thriller heeft een hoog tempo en werkt met humor, herkenbare hoofdpersonen en een uitstekende plot spannend toe naar een he…Lire la suite

À propos de Deon Meyer

CC BY 3.0 - Image by Krimidoedel

Deon Meyer, né le 4 juillet 1958 à Paarl, est un scénariste, réalisateur et auteur de romans policiers sud-africain. Il écrit en afrikaans.

Biographie

Deon Meyer passe son enfance à Klerksdorp, dans la province du Nord-Ouest, région des mines d'or. Il fait ses études à l'université de Potchefstroom, avant de travailler comme journaliste pour Die Volksblad, quotidien afrikaner de Bloemfontein. Il est ensuite correspondant de presse, puis rédacteur en publicité.

Son premier roman paraît en 1994, mais il ne connaît pas de traduction en anglais. Ses œuvres suivantes sont traduites dans de nombreuses langues. Elles reflètent la diversité culturelle de l'Afrique du Sud contemporaine, ses tensions et ses difficultés pour vaincre en particulier la corruption et le racisme dans son pays depuis la fin de l'apartheidEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions