Een depressieve en ongezonde inspecteur van politie in Kaapstad wordt geconfronteerd met een bizarre serie moorden.
Extra subject
Thrillers, seriemoorden
Titre
Feniks
Auteur
Deon Meyer
Traducteur
Jacqueline Caenberghs
Langue
Néerlandais
Langue originale
Afrikaans
Titre original
Feniks
Édition
3
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2013
367 p.
ISBN
9789046114834 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Mat Joubert is detective in Kaapstad (Zuid-Afrika) en rouwt om de dood van zijn vrouw Lara, die in de uitoefening van haar functie (eveneens bij de politie) in gewelddadige omstandigheden het leven liet. Mat is zwaarlijvig en rookt en drinkt te veel. Er zijn zelfs momenten geweest dat hij de loop van zijn dienstpistool in de mond nam en op het punt stond de trekker over te halen. Door zijn manier van leven komt hij in moeilijkheden met zijn superieur, een zwarte, die stage liep in de Verenigde Staten, en die het op zich heeft genomen om van zijn team een elite te maken: gezond naar lichaam en geest.

Dergelijke kwaliteiten zijn op hun plaats wanneer een golf van bizarre seriemoorden Kaapstad in zijn greep krijgt. Mat, die de zaak krijgt toegewezen, beschikt als enige aanwijzing over een 19de-eeuws handpistool. Deze ongewone moorden vertonen na verloop van tijd enige gelijkenis met een modus operandi van een bankovervaller, eveneens opererend in Kaapstad. Mat ontdekt dat hij niet…Lire la suite
Enkele bizarre moorden zorgen voor onrust binnen het politiekorps van het Zuid-Afrikaanse Kaapstad, maar de bijna afgeschreven inspecteur Mat Joubert wordt op de zaak gezet. De man is levensmoe, te zwaarlijvig, drinkt en rookt te veel. Zijn fysieke problemen zijn de uiterlijke symptomen van zijn vlucht voor de realiteit: de gewelddadige dood van zijn vrouw. Ook de seriemoordenaar blijkt een afrekening te hebben met het verleden zodat de politie koortsachtig op zoek moet gaan naar een gemeenschappelijk kenmerk op de dodenlijst van de dader. Deze politieroman is het tweede - maar eerst vertaalde - boek van de Zuid-Afrikaanse schrijver Deon Meyer. Het is geheel in de hedendaagse Engelse traditie geschreven. Menselijke, onderhoudende politieroman in de stijl van Morse of Frost. Pocketeditie, kleine druk.

À propos de Deon Meyer

CC BY 3.0 - Image by Krimidoedel

Deon Meyer, né le 4 juillet 1958 à Paarl, est un scénariste, réalisateur et auteur de romans policiers sud-africain. Il écrit en afrikaans.

Biographie

Deon Meyer passe son enfance à Klerksdorp, dans la province du Nord-Ouest, région des mines d'or. Il fait ses études à l'université de Potchefstroom, avant de travailler comme journaliste pour Die Volksblad, quotidien afrikaner de Bloemfontein. Il est ensuite correspondant de presse, puis rédacteur en publicité.

Son premier roman paraît en 1994, mais il ne connaît pas de traduction en anglais. Ses œuvres suivantes sont traduites dans de nombreuses langues. Elles reflètent la diversité culturelle de l'Afrique du Sud contemporaine, ses tensions et ses difficultés pour vaincre en particulier la corruption et le racisme dans son pays depuis la fin de l'apartheidEn lire plus sur Wikipedia