Een dreigmail bereikt het kantoor van de South African Police Services: zolang de moordenaar van Hanneke Sloet niet gevonden is, zal er elke dag een politieman worden neergeschoten. Inspecteur Bennie Griessel krijgt de opdracht de moordenaar zo snel mogelijk te vinden.
Titre
7 dagen
Auteur
Deon Meyer
Traducteur
Karina Van Santen Martine Vosmaer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Afrikaans
Titre original
7 dae
Titre parallèle
Zeven dagen
Édition
2
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2013
376 p.
ISBN
9789400502314 (paperback) 9789400504189 (ISBN sticker, paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Het onderzoek naar de moord op een Zuid-Afrikaanse topjuriste wordt gesloten. Daarop wordt een aanslag op een politieagent gepleegd. In een mail dreigt de schutter elke dag een politieagent neer te schieten als de zaak niet heropend wordt. Bovendien worden politie en politiek beschuldigd van banden met de daders. De ook in eerdere boeken* voorkomende inspecteur Bennie Griessel, ex-alcoholist en naar eigen mening een mislukkeling, krijgt de opdracht de zaak te onderzoeken. Hij komt met de voor hem onbekende wereld van politiek, het grote geld en internet in aanraking. Deon Meyer is een populaire Zuid-Afrikaanse thrillerschrijver. In zijn jongste roman spelen de raciale problemen een grote rol. Hij laat zien hoeveel moeite het kost om na de Apartheid een geordende samenleving op te bouwen. De plot is ingenieus: twee onderzoeken, die naar de moordenaar en die naar de schutter, raken steeds meer met elkaar verweven. Toeval, misverstand, geluk en intuïtie spelen een rol. Het zevendaagse on…Lire la suite

À propos de Deon Meyer

CC BY 3.0 - Image by Krimidoedel

Deon Meyer, né le 4 juillet 1958 à Paarl, est un scénariste, réalisateur et auteur de romans policiers sudafricain. Il écrit en afrikaans.

Biographie

Deon Meyer passe son enfance à Klerksdorp, dans la province du Nord-Ouest, région des mines d'or. Il fait ses études à l'université de Potchefstroom, avant de travailler comme journaliste pour Die Volksblad, quotidien afrikaner de Bloemfontein. Il est ensuite correspondant de presse, puis rédacteur en publicité.

Son premier roman paraît en 1994, mais il n'est pas traduit en anglais. Ses œuvres suivantes sont traduites dans plusieurs langues. Elles reflètent la diversité culturelle de l'Afrique du Sud contemporaine, ses tensions et ses efforts pour vaincre le sous-développement. Publié en afrikaans[pas clair] en 1996, …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions