Livre
Néerlandais
Een zwart jongetje (9) met een groot muzikaal talent komt bij toeval in aanraking met criminelen en raakt zwaar gewond bij een aanslag.
Titre
De stad / Dean Koontz
Auteur
Dean Koontz
Traducteur
Jan Mellema
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The city
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2015
397 p.
ISBN
9789024566891 (paperback)

Commentaires

Het verhaal van Jonah Kirk begint als hij negen jaar is, als hij vanwege het vertrek van zijn vader en het werk van zijn moeder vaak alleen is en leeft in fantasieën en contact heeft met buren die in hetzelfde woonblok wonen. Hij blijkt een aangeboren talent voor muziek te hebben. Op mysterieuze manier komt er een piano in het wijkgebouw zodat hij kan oefenen. Hij komt vreemde zaken op het spoor, iets wat uiteindelijk een gevaarlijk samenzwering blijkt te zijn. Terwijl hij anderen het leven redt, raakt hij zwaargewond en is blijvend verlamd aan zijn benen. Maar ook een laatste aanslag van het kwaad wordt afgeslagen. Hoewel de lezer zich afvraagt waar dit over gaat en een plot lang niet te ontdekken is, blijft hij ook geboeid door de wijze van vertellen met een enorm aantal schijnbaar niet ter zake doende details ingebed in de muziek van de jaren zestig. Zoals te verwachten bij Koontz ontbreken bovennatuurlijke zaken niet maar ze spelen hier een ondergeschikte rol. De hoofdpersonen zij…Lire la suite

À propos de Dean Koontz

Dean Ray Koontz, né le 9 juillet 1945 à Everett, en Pennsylvanie, est un romancier et nouvelliste américain, auteur de best-sellers appartenant le plus souvent aux genres populaires du suspense, de l'horreur et de la science-fiction.

Biographie

Koontz est issu d'une famille pauvre vivant sous la tyrannie d'un père alcoolique et violent. En dépit de cela, Koontz fait des études à l'université de Shippensburg, en Pennsylvanie (plus tard connue sous le nom de Shippensburg State College), où il obtient une maîtrise en lettres. En 1967, il décroche un poste de professeur d'anglais à la Mechanicsburg High School. Pendant son temps libre, il écrit son premier roman, Star Quest, publié en 1968 ; suivront une douzaine de romans de science-fiction.

Dans les années 1970, il commence à publier des romans populaires de suspense et d'h…En lire plus sur Wikipedia