Livre
Néerlandais

In de Maremma : leven en wonen in Zuid-Toscane

David Leavitt (auteur), Mark Mitchell (auteur)

In de Maremma : leven en wonen in Zuid-Toscane

Verslag door de Amerikaanse schrijver (1961- ) en zijn vriend van hun ervaringen als nieuwe bewoners van een huis in Toscane.
Titre
In de Maremma : leven en wonen in Zuid-Toscane
Auteur
David Leavitt Mark Mitchell
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
In Maremma
Éditeur
Amsterdam: De Harmonie, 2001
156 p.
ISBN
90-76168-16-4

Commentaires

In het spoor van Frances Mayes' Een huis in Toscane (1998) worden heel wat boeken geschreven die ons vertellen hoe mooi het leven in Italië en vooral Toscane wel is. David Leavitt en Mark Mitchell zijn twee Amerikaanse auteurs, een homoseksueel koppel. In hun poging om het echte Italië te ontdekken, ontvluchten zij de stad en gaan zij naar de Maremma, dat deel van Toscane dat nog niet door toeristen is bezoedeld, waar nog geen Engels of Duits wordt gesproken. Eerst gaan ze op zoek naar het juiste huis: in welke streek koop je dit best? Toscane, Umbrië? Meerdere woningen worden bezocht, via een agence vinden ze een huis waarop ze dadelijk verliefd worden. Podere Fiume wordt hun nieuwe thuis: het is geen villa, maar een oude boerenwoning, die er al 20 jaar verlaten bijligt. De benedenverdieping was vroeger een varkensstal. Vervolgens komt het restaureren van het huis. De juiste verf vinden is geen gemakkelijke klus, de Italiaanse verf is blijkbaar niet goed genoeg, want ze bestel…Lire la suite
De Amerikaanse schrijver van o.a.'The Lost language of cranes' en zijn vriend besluiten een vervallen boerdrij in Toscane te kopen. Na veel speurwerk vinden zij wat ze zoeken, maar de restauratie vraagt veel van hen. Hoewel verbouwing en inrichting behoorlijk wat aandacht krijgen, gaan ze ook in op wat hen zo al opvalt in de Italiaanse omgeving. Er zijn tegenvallers, maar ondanks dat raken zij steeds meer verliefd op het land en de mensen. In zo nu en dan heel korte hoofdstukken vraagt steeds een ander onderwerp de aandacht: soms oppervlakkig en soms zeer gedetailleerd. Een keurig verzorgd boekje in een wat stroeve vertaling. Kleine druk.

À propos de David Leavitt

David Leavitt, né le 23 juin 1961 à Pittsburgh, est un écrivain américain.

Biographie

David Leavitt fait ses études à l'Université Yale.

Son premier roman, Le Langage perdu des grues, raconte la découverte de l'homosexualité par un jeune homme dont le père finit également par assumer son amour des hommes. Il a fait l'objet d'une adaptation télévisée en 1991 par Nigel Finch (en).

En 1993, pour son roman While England Sleeps, il reprend des pages écrites par Stephen Spender, qui le poursuit en justice pour cet emprunt. Le roman remanié reparaît en 1995, et l'épisode lui inspire une nouvelle dans L'Art de la dissertation.

Son roman The Page Turner est adapté au cinéma par Ventura Pons en 2002, sous le titre Food of LoveEn lire plus sur Wikipedia