Livre
Néerlandais

De voltooiing

David Baldacci (auteur), Fanneke Cnossen (traducteur)
Vega Jane (14, ik-figuur) woont in een klein dorp, omgeven door een dodelijk moeras. Als Vega ziet dat een vriend het moeras in vlucht, vraagt ze zich af of de leiders van het dorp wel de waarheid vertellen over het moeras. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
De voltooiing
Auteur
David Baldacci
Traducteur
Fanneke Cnossen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The finisher
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Bruna, 2015
407 p.
ISBN
9789400505179 (paperback)

Commentaires

De veertien 'anni' oude Vega Jane werkt als afwerker in een fabriek in Bitterbos. Op een dag ziet ze haar mentor Quentin Hermes het gevaarlijke moeras in vluchten. Hij laat haar een kaart en een boek over dit moeras na: bewijs dat hij niet als eerste Bitterbos heeft verlaten. Vega begint te begrijpen dat de wereld groter is dan haar dorp. Met gevaar voor eigen leven ontmaskert ze de leugens die haar als waarheden worden opgediend. Eerste young adult-roman van bestsellerschrijver David Baldacci. Hij houdt goed de vaart in het verhaal en sluit ieder hoofdstuk af met een spannende cliffhanger. Toch is dit fantasyboek over een dappere jonge vrouw niet helemaal geslaagd. Baldacci heeft een nieuwe wereld proberen te creëren met woorden als flinters, helers, morta en Jabbits, maar omdat die woorden weinig toevoegen (een heler is gewoon een arts) zijn ze voornamelijk hinderlijk. Het eind is open, wat ruimte geeft voor een tweede deel, dat binnenkort verschijnt. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de David Baldacci

David Baldacci, né le 5 août 1960 à Richmond en Virginie, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers best-sellers.

Biographie

David Baldacci a été avocat pendant neuf ans à Washington, avant de commencer sa carrière d'auteur de romans policiers.

David Baldacci publie en 1996 son premier roman, Les Pleins Pouvoirs (Absolute Power), qui devient immédiatement un best-seller. Le livre raconte l'histoire d'un président américain (de fiction) et de son équipe rapprochée des services secrets qui tentent de réduire au silence le témoin du meurtre accidentel d'une conquête du président. Un film a été tiré de ce roman Les Pleins Pouvoirs (1997) avec Clint Eastwood et Gene Hackman.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia